Košarka

FMP poražen u Njemačkoj

Matej Milanović • srijeda, 24.03.2010.
FMP poražen u Njemačkoj
Foto: Kristijan Komarica

Osim Zagreba, prve susrete četvrtfinala košarkaškog Eurochallengea odigrala su i ostala tri para. U sva tri su slavili domaći. FMP je namučio njemački Göttingen, ali je na kraju ipak izgubio. Pesaro je slavio protiv Antwerp Giantsa, a Roanne je nadigrao APOEL...

Prva četvrtina susreta Göttingena i FMP-a bila je izjednačena s nekoliko izmjena vodstva i bez prevelikih prednosti. Prve poene u drugoj četvrtini upisao je FMP, a potom je uslijedila serija od 13:2 u korist Nijemaca koji su pobjegli na 29:22. Domaći su poveli i deset razlike, no gosti su zaredali 11 poena i preokrenuli. Na poluvrijeme se ipak otišlo s minimalnom prednošću Göttingena, 41:40. U trećoj četvrtini su domaći vodili i pet razlike, ali je pred krajem dionice FMP preokrenuo i na posljednji odmor otišao s 56:55.

Domaći su zadnju četvrtinu otvorili sa šest uzastopnih poena i poveli 61:56. Nakon toga se FMP više nije uspio vratiti. Gosti su se približili i na -1, ali je Göttingen izdržao i boljom završnicom slavio 75:69 i došao do prve pobjede u seriji. Domaće je do pobjede predvodio Taylor Rochestie s 24 poena, a Jason Boone je upisao deset skokova. Kod FMP-a je pak s 15 poena i 11 skokova najbolji bio Predrag Samardžiski.

Vezane vijesti

Pesaro je protiv Antwerpa rano poveo šest razlike. Belgijci su smanjili na -1, no do kraja četvrtine su Talijani napravili seriju 16:4 i pobjegli na 28:15 pred prvi odmor. Početkom druge četvrtine Pesaro je poveo i +16, a do kraja prve polovice susreta se rezultat stabilizirao na desetak poena razlike i domaći su na odmor otišli s 48:37.

U trećoj četvrtini se zaostatak gostiju dodatno povećao i na zadnji odmor se otišlo pri rezultatu 74:55 za Pesaro. Do kraja su domaći kontrolirali bez većih problema i s 92:76 došli do vodstva u seriji te će u Belgiji tražiti prolaz na Final Four. Kod domaćih je Eric Williams ubacio 22 poena, a kod Antwerp Giantsa je isto toliko upisao Christophe Beghin.

Roanne je na svom terenu protiv APOEL-a pri kraju prve četvrtine došao do sedam poena prednosti i na prvi odmor je otišao s 19:13. U drugih deset minuta je Roanne povećao prednost, imao i po 15 poena prednosti, a na odmor su domaći otišli s 45:34. Treću četvrtinu su Francuzi otvorili serijom 17:2 kojom su riješili utakmicu. Do kraja dvoboja su se gosti najviše približili na 17 poena, a domaći su najviše vodili s +27. Na kraju je završilo 89:67.

Kod Roannea je Ralph Mims realizirao 19 poena, a Etienne Brower je upisao deset koševa. U redovima APOEL-a je pak Michael Mokongo postigao 12 poena.

Eurochallenge

četvrtfinale

Zagreb77:81Krasnjie Krilja Samara
MEG Göttingen75:69FMP
VL Pesaro92:76Antwerp Giants
Chorale Roanne89:67Apoel Nicosia
Krasnjie Krilja Samara79:78Zagreb
Apoel Nicosia78:84Chorale Roanne
FMP71:76MEG Göttingen
Antwerp Giants63:78VL Pesaro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!