Košarka

Zagreb završio europsku priču

Branimir Korać • četvrtak, 25.03.2010.
Zagreb završio europsku priču
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Zagreba nisu uspjeli izboriti treću utakmicu četvrtfinala Eurochallenge kupa. Imali su priliku, ali su u neizvjesnoj završnici u Samari poraženi 79:78...

Kako Zagreb ove sezone igra bolje u gostima nego na domaćem parketu u Eurochallenge kupu, tinjala je nada kako bi mogli iznenaditi u Rusiji i vratiti se u igru za četvrtfinale. I bili su blizu, imali su priliku, ali je nisu iskoristili.

Početak je bio vrlo loš. Samara je krenula s 10:2 i 17:6 i to zahvaljujući onom koji je u Zagrebu podbacio. Taj Luis Flores inače nosi Samaru u ruskom prvenstvu, no u Zagrebu je bio zaustavljen da bi na svom parketu ipak odigrao vrhunsku utakmicu. "Mravima" je utrpao 35 poena (12/18 iz igre) i uhvatio osam skokova te na taj način bio onaj čovjek odluke.

Bez obzira na Floresovo buđenje, Zagreb se uspio približiti do kraja četvrtine i to smanjivši na 24:22. Najavilo je to puno uzbudljiviji i otvoreniji meč i tako je i bilo.

Do odlaska na poluvrijeme Samara je imala i dalje prednost, a Zagreb je bio taj koji je gubio puno energije hvatajući zaostatak. No i kada bi se domaćini značajnije odvojili na osam poena prednosti, gosti su imali odgovor i vraćali bi se u utakmicu.

Slična situacija i u drugom poluvremenu. Domaćin i dalje održava lagano vodstvo dok im je Zagreb odmah "za petama". U posljednjoj četvrtini naš predstavnik je bolje krenuo i stigao do rane prednosti od pet poena, ali sredinom četvrtine Samara to hvata i ulazi se u neizvjesnu završnicu.

53 sekunde prije kraja susreta Mulaomerović je ubacio tricu za vodstvo Zagreba 78:77, dva sljedeća napada Bremer završava promašajem, ali Flores skače u napadu i na kraju 16 sekundi prija kraja ubacuje za 79:78. Kako domaćin nije bio u bonusu, razbio je ritam Zagrebovog posljednjeg napada s dva prekršaja, no ipak su "Mravi" dobili priliku dvije sekunde prije kraja, ali Žorić nije bio precizan.

Osim Floresa koji je odradio gotovo savršenu utakmicu, kod Samare se istaknuo Douthit sa 16 poena i osam skokova. Kod Zagreba 20 poena je ubacio Mulaomerović, a 18 poena i 14 skokova dodao je Luka Žorić.

Eurochallenge

četvrtfinale

Zagreb77:81Krasnjie Krilja Samara
MEG Göttingen75:69FMP
VL Pesaro92:76Antwerp Giants
Chorale Roanne89:67Apoel Nicosia
Krasnjie Krilja Samara79:78Zagreb
Apoel Nicosia78:84Chorale Roanne
FMP71:76MEG Göttingen
Antwerp Giants63:78VL Pesaro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gomez6925.03.2010. u 19:10
    a kad simon nije igral ! ...
    Gomez69