Automoto

Kubica: "Iskreno, nisam ovo očekivao"

Borna Rupnik • nedjelja, 28.03.2010.
Kubica: "Iskreno, nisam ovo očekivao"
Foto: EPA

Robert Kubica iznenađujuće se domogao drugog mjesta u Australiji, a poljski je as po prolasku kroz cilj otvoreno priznao da ni sam nije očekivao takav rezultat...

Nažalost, Australija mi često nije donosila sreću", rekao je Renaultov Robert Kubica poslije druge ovosezonske utrke, ali stvari su se u nedjelju promijenile. Kubica je stao na postolje odmah pored pobjednika, Jensona Buttona.

"Da budem iskren, nisam očekivao ovakav plasman. Zato je ovo poseban doživljaj i za mene i za momčad. Marljivo smo radili tijekom zime i bolji rasplet nismo mogli poželjeti. Međutim, treba ostati na zemlji, mi još uvijek nemamo kvalitetu za redovno osvajanje prvih mjesta, ali s vremenom će i to doći", objasnio je Poljak.

Vitantonio Liuzzi, Force India: "Moje sedmo mjesto je odličan rezultat za momčad. Potvrdili smo nastup u Bahreinu, a u ludoj sam utrci, unatoč sasvim istrošenim gumama, uspio sačuvati svoju poziciju. Vikend je bio savršen".

Buttonovu su odluku pratili i u Renaultovom boksu, kaže Kubica: "Imali smo problema na početku, ali vidjeli smo koliko je Button brz na gumama za suho. Mehaničari su bili sjajni i prestigli smo Massu u boksu. Button je već tada bio prebrz, nisam se mogao boriti s njime".

Srećom po Kubicu, Renault nije ponovio i McLarenovu pogrešku. Britanci su, naime, Lewisa Hamiltona poslali u boks dva puta: "I ja sam mislio da ću ponovno mijenjati gume jer su se jako potrošile. Ipak, iz boksa su mi javili da ćemo to izbjegavati sve dok ne bude nužno, a uspio sam zadržati brzinu do kraja utrke".

Rus Vitalij Petrov svoju je utrku završio van staze. "Uživao sam u prvih nekoliko krugova. Bilo je mokro, ali vozio sam među deset najboljih", prepričao je Petrov svoje ljepše trenutke u Melbourneu.

"No, kasnije sam pri jednom kočenju izgubio nadzor nad bolidom i zapeo u šljunku. Razočaran sam jer vjerujem da sam mogao do bodova, ali ovo je velik dan za Renault i Kubicu, ipak smo pokazali svoje mogućnosti", objasnio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2010. u 15:29
    Svaka čast, da napomenem Petrov je izletio na istom mjestu kao i Vettel, tako da mislim da nije bila previše njegova pogreška, možda slab grip ili otišo malo van idealne putanje :/
    Obrisan korisnik