Automoto

Button: "Da, odluka je bila moja"

Borna Rupnik • nedjelja, 28.03.2010.
Button: "Da, odluka je bila moja"
Foto: EPA

Svjetski prvak Jenson Button okusio je u Melbourneu prvu pobjedu u McLarenovom bolidu, zahvaljujući riskantnoj odluci o promjeni guma. S druge strane, njegovom momčadskom kolegi, Lewisu Hamiltonu, momčadska je odluka naštetila...

Mokra staza u Melbourneu, ali bez jake kiše, otvarala je vozačima nekoliko opcija, a onu najbolju odabrao je branitelj naslova, Jenson Button. Prešao je na gume za suho krug prije ostalih i stekao ključnu prednost.

Odluka je bila njegova, otkrio je poslije utrke: "Da, odluka je bila moja. S intermediate gumama nisam imao ravnotežu i bilo mi je teško voziti. Izgubio sam nekoliko mjesta i zaključio da je vrijeme za promjenu i gume za suho"

Martin Whitmarsh, šef McLarena: "Button je sam odlučio o svojoj pobjedi, trebalo je hrabrosti za takav potez. Hamiltonu je momčadska odluka otežala posao, ali svi smo sretni zbog fantastične Buttonove utrke".

Kao i većina gledatelja, posumnjao je u ispravnost svoje odluke: "Pri ulasku u boks pomislio sam da sam napravio katastrofalnu pogrešku. Unutra je bilo jako, jako mokro".

"Međutim, jednom kad sam se naviknuo i uhvatio ritam, iako sam na trećem zavoju zamalo izletio, sve se odvijalo kako treba. Nizao sam dobre krugove i pretekao nekoliko bolida čije su gume još bile nezagrijane", ispričao je presretni Britanac.

"Moja se odluka pokazala pravim potezom i drago mi je da sam tako odlučio", zaključio je.

No, Lewis Hamilton imao je manje razloga za zadovoljstvo. On je u boks otišao - jednom previše. "Strategija nije bila ispravna. Svi vodeći vozači išli su u boks samo jednom, a iz nekog razloga ja sam bio dva puta", požalio se.

"Zadovoljan sam svoj vožnjom, dao sam sve od sebe, ali mislim da sam zaslužio više", dodao je osjetno razočarani Hamilton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!