Automoto

Massa: "Barem nikome nije bilo dosadno"

Borna Rupnik • nedjelja, 28.03.2010.
Massa: "Barem nikome nije bilo dosadno"
Foto: EPA

Ferrarijevi su vozači i u Australiji završili jedan pored drugoga, ali ovoga su puta Massa i Alonso zauzeli treće i četvrto mjesto. Pritom se slažu da su govora o dosadi više neće biti...

Usprkos svih poteškoćama koje je pred vozače i momčadi postavila Velika nagrada Australije, Ferrari je ponovno ubilježio vrlo dobar rezultat. Felipe Massa bio je treći, Fernando Alonso četvrti.

"Uzevši u obzir sve što se događalo na stazi, poput kiše, sigurnosnog automobila ili prelaska na gume za suho na skliskoj podlozi, napravili smo odličan posao", zaključio je Massa, koji Melbourne ionako ne pamti po dobrom.

Kao ključ dobrog rezultata naveo je start, na kojem se probio ispred svog momčadskog kolege: "Uspio sam spriječiti da mi se kotači zavrte, dok to drugima nije polazilo da rukom, a zahvaljujući dobroj strategiji nadoknadio sam mjesta koja sam bio izgubio poslije starta".

"Nažalost, pravu šansu za prestići Kubicu nisam imao, a Fernando mi je cijelo vrijeme puhao za vratom, pokušavajući iskoristiti sitnije pogreške. Ali barem nitko ne može reći da mu je bilo dosadno", završio je Brazilac.

Slično razmišlja i španjolski vozač: "Nakon ovakve utrke više nećemo slušati priče o dosadi. Zadovoljan sam svojim rezultatom, pogotovo zato što sam grozno startao - ostao sam na bijeloj liniji. S obzirom na sudar u prvom zavoju, četvrto mjesto nije mala stvar".

"Već smo sada stvorili prednost nad konkurentima", rekao je Alonso, a osvrnuo se i na trenutke u kojima je prijetio Massi: "Možda sam mogao biti i brži ispred Masse, ali svi znamo koliko je teško pretjecati, a najmanje treba riskirati kada je u pitanju vaš momčadski kolega".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!