Liga prvaka - završnica, četvrtfinale, 30.03.2010, 20:45 h
Bayern
Bayern 2:1 Manchester United
Manchester United

Video: Olić srušio Manchester United!

Marin Pintur • utorak, 30.03.2010.
Video: Olić srušio Manchester United!
Foto: EPA

Ivica Olić je donio pobjedu Bayernu protiv Manchester Uniteda! I to na kakav način, u posljednjoj sekundi dvoboja! Gosti su poveli već u drugoj minuti, ali su Bavarci odigrali odlično drugo poluvrijeme i preokrenuli rezultat. Uz Olića, zaigrao je i Danijel Pranjić i odigrao do 89. minute kada je izašao zbog ozljede...

Prva akcija na utakmici je donijela veliko slavlje za goste i veliki šok za sve navijače domaćih. Nakon samo nekoliko sekundi igre, stoper Bayerna Martin Demichelis je neoprezno startao na krilnog veznjaka Red Devilsa Nanija uz korner zastavicu. Skraćeni korner je izveo sam Nani, lopta je zakačila kapetana Van Bommela u živome zidu, promijenila smjer, a Demichelis je opet bio tragičar. Naime, Argentinac se poskliznuo u odlučujućem trenutku što je ostavilo Roooneya samoga usred kaznenog prostora domaćih, a ovaj nije imao problema zatresti mrežu.

Pritisak Manchesterovih veznjaka na zadnju liniju Bavaraca i čvrsti blok nisu davali Bayernu prostora da razvije svoju igru. Štoviše, prilike su propuštali gosti, Rooney i Nani koji je imao odličnu prigodu za povećanje vodstva u 16. minuti. Portugalac je u 22. minuti umalo sretno došao do pogotka. Centrirao je s desne strane, a lopta je pogodila gornji dio grede.

Sredinom prvog dijela Bayern se uspio probuditi i stvoriti nekoliko izglednih prilika. Danas ne baš raspoloženi Altintop nije uspio dobro primiti odlično upućenu loptu od strane Riberyja u 24. minuti. Četiri minute kasnije opet su u glavnim ulogama Ribery, Altintop, ali i Ivica Olić. Centaršut Francuza je odbijen na nogu Altintopu koji loše puca, ali je lopta prošla kraj našeg reprezentativca koji pred golom Engleza nije uspio na vrijeme reagirati.

Kasnije su još zaprijetili Van Bommel i Pranjić, ali je najveću priliku za pogodak promašio odlični Rooney. U 39. minuti Korejac Park je odličnim centaršutom pronašao Rooneya u kaznenom prostoru domaćih. Ovaj je s nekoliko metara uputio udarac, ali je vratat Butt brzom reakcijom spasio siguran zgoditak.

Drugo poluvrijeme su puno bolje otvorili igrači Louisa Van Gaala koji su u prvih desetak minuta nastavka u nekoliko navrata mogli stići do izjednačenja. Prvo je Olić u 46. minuti pucao iz teške pozicije, ali je obranio Van der Sar koji je u narednim minutama nadmudrio i Altintopa, Van Bommela i Mullera. Uz vratarske sposobnosti, opet su se svi tijekom utakmice mogli uvjeriti da bi Van der Sar vjerojatno bez problema mogao igrati i u polju. Još jedna zanimljivost vezana uz vratare ovog dvoboja kaže da Van der Sar i Butt zajedno imaju čak 74 godine.

Do zasluženog izjednačenja Bayern stiže u 76. minuti. Na dvadesetak metara od svojih vratiju, Gary Neville je igrao rukom, a izvođenja se primio Franck Ribery. Udarac i nije bio toliko kvalitetan, ali sreća za Nijemce je bila u tome što je lopta u živom zidu zakačila Waynea Rooneya i odbila se u desni kut Van der Sarovih vratiju.

U 83. minuti legendarni Ryan Giggs je izveo udarac iz kuta, visoko je skočio Nemanja Vidić i zatresao gredu Bayernovog gola. Kada se činilo da će završiti remijem, u sudačkoj smo nadoknadi vidjeli velika uzbuđenja pred golom Manchestera. Mario Gomez je u zadnjoj minuti regularnog dijela propustio veliku priliku, točnije odlično mu je obranio Van der Sar koji je do tada nosio epitet igrača utakmice.

A tada na scenu stupa naš Ivica Olić koji je na najbolji mogući način okrunio dobru igru na Allianz Areni. U svome stilu, Olić je iskoristio nepažnju Evre, uzeo mu loptu pred golom i smireno matirao Van der Sara. Malo je pretjerao sa slavljem zbog čega je zaslužio i žuti karton, ali rijetko se zabija Manchester Unitedu za pobjedu u posljednjoj sekundi utakmice.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale

Lyon3:1Bordeaux
Bayern2:1Manchester United
Arsenal2:2Barcelona
Inter1:0CSKA Moskva
CSKA Moskva0:1Inter
Barcelona4:1Arsenal
Bordeaux1:0Lyon
Manchester United3:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2010. u 10:42
    @Bogomdani U redu je,ti tako mislis i ja se nikako ne slazem sa tobom,cak sta vise mislim da lupas gluposti.Mislim da nema svrhe da se dalje raspravljamo. Johannes Cruijff- Objasnio decko neke stvari :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2010. u 08:01
    igra daje golove, ali razlika između napadača i velikih napadača je u tome što oni daju golove i bez igre. A Ola je legenda i svaka mu čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2010. u 02:48
    [/QUOTE] Ne razumiješ ti mene nimalo momak... Ti na Rooneya i Torresa gledaš kao na izvanzemaljce zato jer npr. Rooney zabija 30-40 golova u sezoni ali pritom zaboravljaš da je igra Man Utd-a posložena na način da Rooney zabije 30-40 golova. Nije igrač taj koji daje gol. Ne! Igra je daje gol. Što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani31.03.2010. u 01:34
    Ne razumiješ ti mene nimalo momak... Ti na Rooneya i Torresa gledaš kao na izvanzemaljce zato jer npr. Rooney zabija 30-40 golova u sezoni ali pritom zaboravljaš da je igra Man Utd-a posložena na način da Rooney zabije 30-40 golova. Nije igrač taj koji daje gol. Ne! Igra je daje gol. Što je gol u... [više na forumu]
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik31.03.2010. u 01:27
    Olić je sjajan šteta što se prije nije probio u neki jači klub, a ove priče da samo trči nemaju veze s vezom to je čisti idiotizam i ljubomora.
    Obrisan korisnik