Liga prvaka - završnica, četvrtfinale, 06.04.2010, 18:30 h
CSKA Moskva
CSKA Moskva 0:1 Inter
Inter

Video: Inter potvrdio nastup u polufinalu

Matej Milanović • utorak, 06.04.2010.
Video: Inter potvrdio nastup u polufinalu
Foto: EPA

Inter je golom Wesleyja Sneijdera već nakon šest minuta igre riješio utakmicu protiv CSKA u uzvratu četvrtfinala nogometne Lige prvaka. Inter je zasluženo slavio, a Rusi nisu znali iskoristiti ono malo prilika što su imali...

CSKA je u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka s Interom trebao pobjedu s dva razlike. No, planovi Rusa da rano povedu i ne prime gol krenuli su u krivom smjeru već nakon šest minuta. Wesley Sneijder izveo je slobodan udarac s dvadesetak metara zdesna. Keisuke Honda je u zidu skočio, lopta mu je prošla kroz noge da bi potom prošla ispod noge vrataru Igor Akinfejevu. Ruski vratar je jako loše reagirao, vjerojatno ne očekujući da će lopta proći kroz zid.

U 14. minuti umjesto Vasilija Berezuckog ušao je Chidi Odiah koji je dao puno više brzine i pokretljivosti CSKA-ovim manevrima. Rusi su triput imali slobodne udarce s tridesetak metara udaljenosti, ali nijedan od tih udaraca nije išao u okvir gola. Prvu pravu priliku Moskovljani su dobili u 23. minuti kada je Odiah pronašao Tomaša Necida na rubu šesnaesterca, a Čeh je iz okreta pucao pored vratnice.

U nastavku poluvremena igralo se uglavnom na sredini terena, a s obje strane su prilike uglavnom dolazile ili iz slobodnih udaraca ili iz kontri. Deset minuta prije odlaska na poluvrijeme dogodile su se dvije kontre koje su mogle imati velik utjecaj na utakmicu. Prvo su Rusi odličnom akcijom doveli loptu do Alana Džagojeva koji je u šesnaestercu u izglednoj poziciji jako loše reagirao i dodao loptu igračima Intera. Talijani su potom krenuli u kontru.

Diego Milito je u šesnaestercu iz igre izbacio protivničkog obrambenog igrača, ali je potom pucao direktno u Akinfejeva i propustio priliku da potvrdi prolaz Intera. Do kraja poluvremena nije bilo velikih prilika izuzev pokušaja Odiaha koji je prošao pored vratnice.

Već nakon četiri minute nastavka upravo je nigerijski nogometaš dobio drugi žuti karton čime su nade ruskog sastava u polufinale svedene na teoriju. Nakon toga je Inter preuzeo kontrolu nad igrom i ubrzo se Samuel Eto'o prošetao kroz šesnaesterac protivnika, ali nije zatresao mrežu. Nakon toga je Mark Gonzalez imao lijepu priliku za izjednačenje. Pucao je s lijevog ruba šesnaesterca, a njegov pokušaj je zaustavio Julio Cesar.

To je bila zadnja šansa za CSKA da ponovno dovede u pitanje prolazak Intera. Prilike Talijana su se zatim nastavile redati. Akinfejev je zaustavio pokušaje Dejana Stankovića i Milita. Argentinac se još jednom, kao i u prvom poluvremenu, našao oči u oči s ruskim vratarom, ali je ponovno pogodio Akinfejeva. Do kraja utakmice Inter je držao konce igre i stvarao prilike. Jedinu pravu šansu je CSKA imao na samom kraju dvoboja kada je Mark Gonzalez iz slobodnog udarca pucao uz samu vratnicu.

Inter je u dvije utakmice pokazao da je bolji od protivnika i da zaslužuje mjesto u polufinalu. CSKA nije imao pravu igru kojom bi mogao iznenaditi protivnike, a i ono prilika što su imali nisu uspjeli iskoristiti zbog nepreciznosti svojih napadača. Tragičar susreta je u konačnici ispao Odiah, koji je odlično odigrao prvo poluvrijeme i potom ostavio svoj sastav na cjedilu dobivši crveni karton početkom nastavka.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale

Lyon3:1Bordeaux
Bayern2:1Manchester United
Arsenal2:2Barcelona
Inter1:0CSKA Moskva
CSKA Moskva0:1Inter
Barcelona4:1Arsenal
Bordeaux1:0Lyon
Manchester United3:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gomez6906.04.2010. u 21:49
    kako to nema veze s faulom, uopče... to iz čega je ovaj gol zabil.
    Gomez69