Automoto

Schumacher: "Vrlo neobičan problem"

Borna Rupnik • nedjelja, 04.04.2010.
Schumacher: "Vrlo neobičan problem"
Foto: EPA

Nico Rosberg u Maleziji je još jednom zasjenio Michaela Schumachera. Rosberg se uspeo na pobjedničko postolje, prvo Mercedesovo ove godine, a Schumacher je morao odustati zbog nedostatka jednog vijka...

Na Velikoj nagradi Malezije nedodirljive je vozače Red Bulla najbolje pratio Mercedesov Nico Rosberg, koji je tako i treći puta zaredom ostvario bolji plasman od svog renomiranog momčadskog kolege.

"Fantastična je stvar osvojiti prvo postolje za svoju momčad u novoj sezoni. Hvala cijeloj momčadi, ovo je samo prva nagrada za sav naš trud. Posebno me obradovala velika podrška malezijskih navijača", prokomentirao je Rosberg po završetku utrke.

"Nisam baš dobro startao i znao sam da ću se trećeg mjesta teško pratiti vodeći dvojac. Osim toga, mučio sam se na mekšim gumama u prvom dijelu utrke, a to je Robertu Kubici omogućilo da me prati", nastavio je.

Ipak, na tvrđim je gumama sve izgledalo bolje, kaže: "Tada sam se uistinu osjećao ugodno u bolidu i mirno sam dovezao do trećeg mjesta, što je sjajan kraj jednog kvalitetnog vikenda. Nismo još na vrhuncu svoje moći, ali uvjeren sam da ćemo uskoro biti".

Michael Schumacher opisao je tehnički problem koji ga je koštao plasmana:: "Bolid je u šestom zavoju naglo postao nestabilan. Jedva sam upravljao njime i nisam više mogao ubrzati. Prvo sam mislio da je problem u ovjesu, ali sam kasnije bacio pogled i vidio da nedostaje vijak na stražnjem lijevom kotaču".

"To je vrlo neobičan problem. Nikad ga prije nismo imali i moramo proučiti zašto se to sada dogodilo", dodao je.

No, iskusni Schumacher ne planira dugo žaliti za izgubljenim: "Šteta je što nisam završio jer smatram da sam mogao biti dobro plasiran. Ali i to je sport, nisam zaboravio. Nema smisla ljutiti se, treba to prihvatiti i gledati naprijed. Barem je Nico bio treći i sretan sam zbog njega i zbog cijene momčadi".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!