Automoto

Alonso: "Najteža utrka u životu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.04.2010.
Alonso: "Najteža utrka u životu"
Foto: EPA

Fernando Alonso nedjeljnu je utrku okarakterizirao kao najtežu u svojoj karijeri, dok Felipe Massa vjeruje da je izvukao maksimum iz danih okolnosti...

Dobre vikende u Bahreinu i Australiji Ferrari nije uspio ponoviti u Maleziji. Ponajviše zahvaljujući lošim odlukama u subotnjim kvalifikacijama, Fernando Alonso i Felipe Massa morali su uložiti mnogo truda kako bi uopće došli do nekih bodova, a Španjolac je naposljetku ostao praznih ruku, nakon napada na Jensona Buttona.

Felipe Massa: "Kada se sve zbroji, vodimo u oba poretka i to dokazuje da smo dobri. Naravno, imamo još prostora za napredak, a s obzirom na startne pozicije moje je sedmo mjesto najviše čemu smo se mogli nadati. Dugo smo čekali s promjenom guma, nadali se kiši, ali staza je nažalost ostala suha. Dvoboj s Buttonom bio je složen - na ravnome je uvijek bio brži, ali iskoristio sam njegovu pogrešku na zadnjem zavoju".

"Sve je pošlo po zlu već od samog starta. Već u krugu za zagrijavanje osjetio sam probleme s mjenjačem i tijekom utrke nisam mogao koristiti kvačilo. Zato sam morao kočiti na vrlo čudan način", požalio se Alonso poslije Velike nagrade Malezije.

"Zato mogu reći da je to bila najteža utrka u mom životu, barem što se načina vožnje tiče. Improvizirao sam na svakom zavoju. Međutim, usprkos tome, bio sam nadomak osvajanju bodova, a zaustavio me tek kvar motora", dodao je.

Pronašao je Alonso i vedriju stranu u takvom raspletu: "Ako se već nešto moralo pokvariti, bolje da mi se to dogodilo sada na devetom mjesto nego jednom kada budem u vodstvu te tako izgubim 25 bodova".

"Sveukupno gledajući, vikend je bio vrlo težak. Ponekad se to dogodi nama, ponekad nekom drugom. Svatko mora biti spreman iskoristiti svoje prilike", zaključio je dvostruki svjetski prvak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!