Automoto

Vettel: "Webber bi učinio isto"

Borna Rupnik • nedjelja, 04.04.2010.
Vettel: "Webber bi učinio isto"
Foto: EPA

Sebastian Vettel konačno je dočekao pobjedu u 2010. godini. Sretnom se pokazala Velika nagrada Malezije, a ključnu je prednost nad momčadskim kolegom stekao već u prvim zavojima...

Nakon dva velika razočaranja u situacijama u kojima je bio nadomak pobjedi, Sebastian Vettel u Sepangu se napokon uspeo na pobjedničko postolje, i to na prvo mjesto.

Mark Webber: "Dvostruka pobjeda je senzacionalan uspjeh, pogotovo nakon raspleta prve dvije utrke. Naravno da bih i ja želio još jedno mjesto naprijed, no i ovako je savršeno. Šef Horner je Vettelu i meni prije starta rekao da se pristojno ponašamo na stazi, a to smo i učinili. Momčadski nam je duh odličan, pošteno smo se borili jedan protiv drugoga i Vettel je zaslužio pobjedu. Meni se na prvom zavoju zavrtio kotač, nisam znao gdje je Rosberg, i nisam se mogao odlučiti hoću li lijevo ili desno pa sam prekasno kočio".

"Kakav dan! Subota je bila iznimno teška, ali imamo veličanstven bolid, a Bridgestone je odradio dobar posao s odabirom komponenti guma te smo mogli držati ritam tijekom cijele utrke", govorio je Nijemac poslije utrke.

Vettel je istaknuo da nakon Bahreina i Australije nije bilo mjesta za paniku: "Istina je da u prve dvije utrke nismo završili kako smo htjeli, no važno je to što smo ostali opušteni. Sezona je dugačka, no ovo je najbolji mogući rezultat u Maleziji - Webber je osvojio drugo mjesto i donio momčadi važne bodove".

Odlučujući trenuci Vettelove utrke zbivali su se odmah poslije starta. "Odmah sam shvatio da sam dobro krenuo. Prošao sam Nicu Rosberga, vozio pored Webbera i zahvaljujući dugačkoj ravnini izbio ispred njega, a na čelu sam već u prvom krugu počeo stvarati prednost", kaže njemački vozač.

"Riskirao sam kasnim ulaskom u prvi zavoj, no isplatilo mi se, premda je bilo 'za dlaku'. Webber je bolje izlazio iz drugog i trećeg zavoja, a borili smo se u duhu međusobnog poštovanja. On bi na mom mjestu učinio isto", zaključio je Sebastian Vettel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!