Nogomet

Kako su igrali: Ibro se iskupio

Tomislav Pacak • srijeda, 07.04.2010.
Kako su igrali: Ibro se iskupio
Foto: Bruno Karadža

Hajduk će protiv Šibenika tražiti prvi trofej nakon pet sušnih godina, a za to je zaslužno 14 junaka koji su uspjeli iz polufinala Kupa izbaciti četverostrukog prvaka Hrvatske, zagrebački Dinamo...

Danijel Subašić: Gotovo da bi mogao proći neocijenjen jer Dinamo nije ozbiljno zapucao na gol. Ono malo što je imao posla, Subašić je odradio bez pogreške, no za ove dvije sačuvane mreže u Kupu reprezentativni bi čuvar mreže mogao izvesti svoju obranu na večeru.

Ivan Strinić: Nije uspio puno pridonijeti napadački, ali svoju osnovnu zadaću, onu obrambenu, odradio je dobro usprkos velikom pritisku Dinama po toj strani. Iako nije briljirao, Strinić je mogao zadovoljiti ukus izbornika Slavena Bilića koji je s tribina gledao susret.

Mario Maloča: U dva susreta s Dinamom Maloča je pokazao puno toga dobroga, o tomu na kraju krajeva govori i činjenica da je Dinamo složio minimalan broj ozbiljnih prigoda. Pravovremen i u zraku i na zemlji, mogao se i proslaviti pogotkom, no odlično mu je udarac skinuo Butina.

Jurica Buljat: Završio utakmicu na terenu, a već je i to veliki korak naprijed za stopera koji često ima probleme sa samokontrolom. Ovoga puta do izražaja su došle njegove vrline, čvrstina, beskompromisnost, snaga.

Mirko Oremuš (do 89. minute): Iako po vokaciji (i znanju) puno ofenzivniji igrač nego što je bio u derbiju, Oremuš je sasvim solidno pokrio taj desni bok. U prvom dijelu pored njega se nije puno naigrao Mandžukić, još manje vidljiv bio je Dodo u nastavku.

Goran Rubil: I više nego nadoknadio izostanak Andrića u sredini – trke i taktičkog odrađivanja nije nedostajalo, a tomu je pridodao i dosta kvalitetnih pasova, nekih i za opasne prigode. Pokazao da se na njega može itekako ozbiljno računati na poziciji zadnjeg veznog.

Josip Skoko: Godine su tu i to je vidljivo, ali jednako vidljivo je i iskustvo. Nisu više sve Skokine lopte točne, niti stigne sve pokriti, ali za rang HNL-a Skoko može proći usprkos sporijem kretanju. Pokazao da zna podvaliti loptu, a iako više ne može zaustaviti brže igrače od sebe poput Sammira, uglavnom se postavljao dovoljno dobro da zaustavi mnoge Dinamove napade.

Florin Cernat (do 80. minute): Fizički Cernat ne može odgovoriti tempu današnjeg nogometa, čak ni u hrvatskim okvirima, pa silno znanje ne može doći do izražaja u kontinuitetu. Ipak, Cernat je stigao iz prekida pokazati da ima kvalitetnu loptu, a jedan dobar udarac fantastično mu je obranio Butina. Kako je na kraju cijela momčad slavila – i Cernat može biti zadovoljan svojom izvedbom.

Marin Tomasov (do 58. minute): Od starta aktivniji od kolege na suprotnoj strani, Anasa Sharbinija, no ujedno i puno više griješio. Malo toga mu je polazilo za nogom, stoga – plus za trud, minus za izvedbu.

Anas Sharbini: Imao je dosta prostora, dosta prilika za zadnji pas, ubacivanje, dribling ili udarac, no malo je toga završilo konkretnom opasnošću za Dinamo. U ovakvoj utakmici i s ovoliko prostora, od Sharbinija se s pravom očekuje više.

Senijad Ibričić: Postigao pobjednički pogodak i tako potvrdio riječi prije utakmice da će se iskupiti za pogrešku u Kranjčevićevoj. I inače je bio najopasniji Hajdukov igrač, najviše s loptom na polovici Dinama, a kada već nije išlo kroz vlastitu igru – Ibričić je znao iskoristiti Butininu pogrešku za pogodak koji je odlučio pobjednika.

Mario Tičinović (od 58. minute): Slično kao i Tomasov kojeg je zamijenio, Tičinović je puno radio, a malo zaradio. U tih pola sata igra je bila dosta rastrgana, pa ne čudi što nije imao više prostora za pokazati što zna.

Duje Čop (od 80. minute): Svidjela se požrtvovnost i borbenost, mogao je i zabiti pogodak, ali Butina ga je razoružao u sudačkoj nadoknadi.

Boris Pandža (od 89. minute): Igrao premalo za ozbiljnu ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!