Nogomet

"Tko ovo može platit'?"

Bernard Jurišić • srijeda, 07.04.2010.
"Tko ovo može platit'?"
Foto: Duje Bonačić

Trener Hajduka Stanko Poklepović emotivno je doživio pobjedu protiv Dinama i na prvo mjesto postavio sjajan ambijent i 30.000 gledatelja koji su ispunili poljudske tribine...

Trener Hajduka nakon susreta izgledao je kao trener početnik, koji se bori za svoj prvi trofej, a ne kao čovjek od 72 godine koji je prošao utakmica i utakmica, pobjeda i poraza. Iz svake njegove riječi i grimase zračilo je zadovoljstvo.

"Tko ovo može platiti? Nitko neka se ne dira u ovaj grad, jer samo on može pružiti ovakav dekor i ovakvu predstavu. Treba najprije njima čestitati, jer ovo bismo trebali imatu svugdje u Hrvatskoj. O igri ne bih previše, bilo je i dobrih i loših stvari, ali kad se pobijedi sve se zaboravlja. I akteri su bili dostojni finala, igrači su poštovali jedni druge i doprinijeli pravom spektaklu. Najavljivao sam predstavu, igru i pobjedu. Čestitam svojim igračima na angažmanu i onome što su pokazali, a isto tako i protivnicima koji su bili dio spektakla."

"Špaco" je još jednom želio istaknuti publiku, krasan ambijent koji je bio krasan dekor derbija. "Klanjam se do poda dekoru i publici i zaboravljam sve što sam mogao reći igračima ili bilo komu drugome. Bilo je agresivno, ali kulturno i civilizirano, što mislim da je trenutno najvažnije. U ovakvom se derbiju teško može prikazati idealna igra, stoga nisam oštar kritičar."

Hajdukovi navijači nemaju dobra iskustva s čuvanjem prednosti od 1:0 ovog proljeća. Dvaput su već gubili tu prednost, no protiv Dinama su izdržali 40 minuta braneći "minimalac".

"Protiv Rijeke i Zagreba smo primili glupe golove i praktično izgubili utakmice svojom krivicom. Sad smo uspjeli sačuvati prednost i sretan sam zbog toga. Ali opet kažem - publiku treba postaviti na pijedestal i na prvo mjesto."

Senijad Ibričić nije bio u pravoj formi u zadnjih nekoliko utakmica, no pokazao je da je igrač za velike predstave. "Razgovarao sam i s Ibričićem i s drugim igračima uoči utakmice. On je dobro znao što treba raditi, kao i svi ostali koji su bili u toj kompoziciji. Odigrao je dobro, Cernat također, drugi nisu bili na toj razini. Nismo još ništa osvojili, čeka nas okršaj sa Šibenikom u dalmatinskom okršaju i sretan sam što trofej neće otići iz ove regije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2010. u 17:27
    Upravo o tome se radi. Vrijedjanje na rasnoj osnovi je neprihvatljivo u danasnje doba, isto kao sto su neprihvatljivi kanibalizam ili incest. O tome se ne raspravlja i gotovo. Takvo "navijanje" vise ne spada ni u primitivizam, nego u malo dublje probleme ljudi koji imaju problema sa shvacanjem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2010. u 11:54
    rasizam na tribinama mi smeta samo zato sto ce hajduk morati kaznu platiti. ako se moze nekom vikati cigane, nosonja, ne vidim zasto se ne bi moglo nakog vrijedjati na rasnoj osnovi(nemam nista protiv protiv crnaca, radi se o principima kaznjavanja). sve to smatram dio navijackog folklora, iako sam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2010. u 10:57
    najveći problem je što boysi nikad nemogu napraviti onakvu koreografiju a sa majorom se potpuno slažem da boysi to naprave odma se zaboravi ili možda mamić malo plati pa to nema veze uopće
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2010. u 09:29
    ko gubi ima se pravo ljutit...banana i hukanje jesu glupi i primitivni, ali kad Torcida to napravi onda ih se pribije na stup srama a kad Boysi naprave isto brzo se zaboravi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2010. u 08:51
    Nakon 5 godina mali hayduck bi mogao osvojiti neki trofej,pa makar i kup.. euforija je nastala,koja smijurija :D
    Obrisan korisnik