Automoto

Rossi: "25 bodova zlata su vrijedna"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 12.04.2010.
Rossi: "25 bodova zlata su vrijedna"
Foto: EPA

Lov Valentina Rossija za osmim naslovom svjetskog prvaka u kraljevskoj klasi i jubilarnim 10. ukupno krenuo je na najbolji mogući način za talijanskog virtuoza. 31-godišnjak ni ovog puta nije briljirao na Losailu, u Kataru nije pobijedio od 2006. kad se još vozilo po danu, ali spletom okolnosti, u prvom redu greškom Caseyja Stonera, Il Dottore je iščupao 25 bodova.

Svjetski prvak Valentino Rossi s(p)retno je u Kataru ostvario prvu pobjedu pod reflektorima. 31-godišnjaku je vjetar u leđa dala pogreška Caseyja Stonera, pad i odustajanje bivšeg (2007.) svjetskog prvaka i vladara Losaila protekle tri godine Rossi je iskoristio na najbolji mogući način, preuzeo vodstvo i usprkos poteškoćama sa svojom M1 odupro se Jorgeu Lorenzu i Andrei Doviziosu.

Rossi je bio iskren: "25 bodova na Losailu zlata su vrijedna. Trijumf na ovoj stazi osobito je važan, a teško da bismo mu se veselili da je Casey ostao na nogama. Izgubio sam dosta vremena iza Pedrose i Stoner mi je prilično pobjegao. Pomislio sam: 'Juri nemilice, bit će ga izuzetno teško sustići', ali je izletio i otvorio nam vrata".

"Opustio sam se i ponadao se da će biti lakše, ali Dovizioso je bio superbrz, moja Yamaha na ravnom se mučila, nisam mogao povući kao ostali. Ključnim se na koncu pokazao Dovijev napad, kad me prestigao shvatio sam da se moram probuditi, dati sve što mogu i od tog trenutka sam odvezao četiri izvrsna kruga i slavio".

Doviziosa je u konačnici prestigla i druga Yamaha Jorge Lorenzo: "Iscrpljen sam i fizički i mentalno jer dao sam sve što imam da bih osvojio drugo mjesto. Motor nije bio na visini zadatka i u ovom trenutku podij je čak i vredniji od nekih prošlih pobjeda".

Dovizioso (Repsol Honda) je bio na sedmom nebu: "Skupljamo plodove velikog posla obavljenog tijekom zime. Voziti bok uz bok s Valentinom ogromna je osobna zadovoljština, hvala cijelom timu što mi pomažu".

Stoner (Ducati) može plakati za šestim krugom: "Velika šteta, motor je izvanredno pripremljen, bio sam prebrz za svih, za koplje ispred ostalih, ali sam skupo platio grešku na četvrtom zavoju, pao i prokockao 25 bodova. Nije mi svejedno, ali veselim se sljedećim utrkama, budućnost nam je bez dvojbe svijetla".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!