Nogomet

Ivković: "Nismo mi treneri budale"

Ivana Strahija • srijeda, 14.04.2010.
Ivković: "Nismo mi treneri budale"
Foto: Ivana Strahija

Nakon debija iz noćnih mora, malo je reći da je Tomislav Ivković ljut na svoje igrače. Smatra da je nakon subotnjeg debakla sad sve na njima i da u Zagrebu moraju pokazati da ipak vrijede više.

Sigurno je Ivkoviću bilo teško u subotu gledati poraz Međimurja od Rijeke, vjerojatno bi dao sve se probudi iz noćne more od 1:5 u svojoj prvoj prvoligaškoj utakmici: "Ta utakmica nije mogla biti gora. Doslovno nije bilo kontakata, faulova, agresivnosti, razočarali su me igrači svojim odnosom", rekao je novinarima.

Nisu Međimurci one koji prate taj klub dulje vremena iznenadili, znali su imati jednako loših izdanja, ali ne ove sezone. No, ni nisu trebali biti toliko loši, i manje je bilo dovoljno za poraze i mršavi bodovni konto na tablici Prve HNL. Odnos prema poslu kojeg su pokazali u subotu posebno je razljutio novog trenera, vjerojatno još više kad je čuo šuškanja s ulice.

"Tri trenera Međimurja nisu tri budale, nisu neznalice koje ne znaju složiti taktiku i sastav. To mi je postalo jasno nakon ove utakmice i smatram da se igrači moraju pogledati u ogledalo i uzeti na sebe odgovornost. Nije pošteno da se priča o mojoj smjeni nakon takvog nezalaganja igrača, gdje je onaj dio o igračima koji su trebali – igrati?" , pita se Ivković.

Nitko nije mogao naslutiti da će se takav podbačaj Međimuraca dogoditi nakon cijelog tjedna dobrih treninga, a vjerojatno je to prvi puta da je promjena trenera uzrokovala tako visoki poraz: "Ma, da su dali samo 70 posto onog što su davali na treninzima mi ne bismo izgubili. Upravo zbog tako dobrog tjedna sam bio vrlo optimističan, nisam bezveznjak, oni su mi dali povod za nadu. Ne prihvaćam nikakve isprike koje sam čuo, da su umorni ili da im nedostaje svježine, jer su oni profesionalci i ima da se tako i ponašaju. Mi smo trenirali dvaput teže kad sam ja igrao", rekao je trener.

No, utakmica s Rijekom je arhivirana, a Ivković i dalje ima vjere u igrače: "Sad od njih, koji imaju sigurno potrebnu kvalitetu, tražim da pokažu da je subota bila slučajnost, i da okrenu novu stranicu. Moraju pokazati da imaju karakter, inače sve skupa nema nikakvog smisla."

Najavio je trener za utakmicu protiv Lokomotive promjenu sustava, u 4-2-3-1 "Pa nek' se traže", a najavio je i dvije-tri promjene u početnom sastavu. Tako će umjesto ozlijeđenog Valentića najvjerojatnije zaigrati Andre, a s povratkom Melnjaka u kadar Pintarić će opet grijati klupu. Najvažnija je ipak promjena na golu, gdje će umjesto Vuljanka golmanske rukavice konačno staviti Mađarić.

"Vuljanko je u zadnja dva susreta slabiji, pa mu želim pomoći i ne upropastiti ga držeći ga i dalje na golu. On ništa neće izgubiti, mora shvatiti da uz svu svoju kvalitetu, mladost i perspektivu trenutno nije plus za ekipu. Na Mađariću je sad da pokaže da su iza njega godine međunarodnog i prvoligaškog iskustva i da donese mir i samopouzdanje ekipi. Vjerujem da će znati prihvatiti odgovornost i čak organizirati obranu u tijeku utakmice", objasnio je Ivković promjenu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!