Ostali sportovi

Odbojkaši Varaždina povukli se s terena

Matej Milanović • srijeda, 14.04.2010.
Odbojkaši Varaždina povukli se s terena

U prvoj utakmici polufinalne serije prvenstva Hrvatske u odbojci između zagrebačke Mladosti i Varaždina gostujući su igrači u trećem setu, kada je utakmica skoro bila gotova, napustili teren zbog, po njihovom mišljenju, lošeg suđenja. Događaj je za Sportnet.hr kratko prokomentirao i trener Mladosti Radovan Malević. U drugom polufinalu su pak igrali Karlovac i Mladost iz Kaštel Lukšića. Gosti su slavili u tri seta i doma će tražiti prolaz u polufinale...

Počelo je polufinale hrvatskog odbojkaškog prvenstva i odmah je došlo do nemilog događaja. Naime, Mladost iz Zagreba je na svom terenu visoko pobijedila u prva dva seta i vodila je i u trećem protiv Varaždina. U jednom trenutku su se gosti usprotivili zbog jedne sudačke odluke i napustili su teren. Utakmica je registrirana s triput po 25:0 za domaće.

Događaj je s velikom dozom ljutnje i nevjerice prokomentirao trener Mladosti Radovan Malević: "Ne znam što reći. Ovo je nečuveno. Ono što se dogodilo je strašno. Nakon što smo mi uvjerljivo dobili prva dva seta i vodili 22:17 u trećem, došlo je do jedne sumnjive lopte koja je za dva milimetra bila vani, ili unutra i oni su se povukli s terena. Čak je prije toga bila jedna puno sumnjivija lopta suđena protiv nas. Gledajući kroz cijelu utakmicu mi smo više oštećeni, ali šutjeli smo. Očito je trebalo nekakvo opravdanje za ovakav poraz. Žalosno je što se u našem društvu ovakve stvari dopuštaju i što će sve to proći kao da se ništa nije dogodilo. U Domu odbojke su svi uvijek odlično dočekani i nikad nije bilo problema. Ovo je zaista nečuveno."

Vezane vijesti

Na pitanje o tome da li smatra da će odlazak Varaždinaca s terena proći nekažnjeno Malević je kratko odgovorio: "A tko će ih kazniti?". Sad ostaje za vidjeti kakvo će objašnjenje dati članovi varaždinskog kluba. Ono što je sigurno, je da se ovim incidentom dodatno produbljuju, već ogromni, problemi u hrvatskoj odbojci. Hoće li biti nekakvih kazni za ono što se dogodilo u Zagrebu vjerojatno će se znati idućih dana.

Na sreću u drugom polufinalu nije bilo sličnih incidenata i utakmica je regularno završena. Prvoplasirani sastav prvog dijela prvenstva, Mladost iz Kaštel Lukšića igrala je kod Karlovca koji je u četvrtfinalu lagano izbacio Zagreb. Gosti su bolje otvorili utakmicu i prvi set su dobili s 25:21.

Ključan je za dvoboj bio drugi set u kojem je nakon velike borbe ponovno slavila Mladost, 27:25. Nakon toga je igra Karlovca malo pala i gosti su dosta sigurno došla i do trećeg seta koji se završio s 25:18. Mladost će tako već u petak, pred svojom publikom, moći osigurati nastup u finalu prvenstva.

Prvenstvo Hrvatske, doigravanje, polufinale, prva utakmica:
Mladost Zagreb - Varaždin 3:0 (25:0, 25:0, 25:0)
Karlovac - Mladost Kaštela 0:3 (21:25, 25:27, 18:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2010. u 07:55
    smatram da se varaždinci nisu smjeli pokupiti s terena! Varaždin je ipak veliki klub a veliki moraju znati i gubiti. Čak ako je istina da su ih suci oštetili to je sastavni dio sporta. Igra se na dvije dobivene utakmice i mislim da su svojom akcijom uništili jedino dobro što se događa u HR odbojci... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2010. u 12:21
    Ako je nešto sramotno i nečuveno, onda je to ova izjava Malevića! Kako može lagat da je bilo 22:17?! Pa što misli da su ljudi koji su bili na utakmicu toliko kratkog pamćenja? Da je poen dosuđen za Varaždin bilo bi 20:18. To je obično podcjenjivanje čitatelja! I još veća drkost Malevića - dva... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2010. u 11:55
    nije im prvi put da napuštaju utakmicu,a to je nedopustivo u bilo kojem savezu koji normalno funkcionira!nek se žale poslije utakmice!treba ih maksimalno novčano kaznit,a aksentijeviću i baraču doživotno zabranit rad u odbojci!
    Obrisan korisnik