Automoto

Stoner najavio uspješan vikend

Mario Plavčić • subota, 01.05.2010.
Stoner najavio uspješan vikend
Foto: EPA

Prvi slobodni trening za VN Španjolske pripao je Stoneru koji je, nakon velikog razočaranja u Kataru, najavio uspješan vikend u Jerezu. Drugo vrijeme treninga postavio je Jorge Lorenzo na Yamahi, a vrlo dobar bio je i Hayden koji je trening završio kao trećeplasirani...

Stoner se oporavio od odustajanja u Kataru, a očito mu je odgovarala i odgoda VN Japana jer po prvom treningu vidjelo se da su rane zaliječene. Postavio je najbolje vrijeme i na taj način najavio kandidaturu za sam vrh poretka u nedjeljnoj utrci.

Najbliži vremenu Australca bio je Jorge Lorenzo koji je za najbržim zaostao 0,144 dijela sekunde. Treće vrijeme prvog treninga odvezao je Nicky Hayden na Ducatiju koji je za 0,052 bio brži od Španjolca Pedrose koji je trening završio na četvrtoj poziciji.

Poprilično rezerviran bio je aktualni svjetski prvak Rossi koji je odvezao peto vrijeme, no Talijan se nije previše zabrinuo. Zadovoljan svojom vožnjom bio je Loris Capirossi koji je najavio pohod u prvih pet na nedjeljnoj utrci.

Colin Edwards je zauzeo sedmu poziciju, ispred mladog Španjolca Hectora Barbere na Ducatiju. U najboljih deset završili su Bautista na Suzukiju i Talijan Marco Melandri. Jedini Japanac u najjačoj klasi, Hiroshi Aoyama nije se najbolje snašao te je trening završio kao posljednji s više od dvije sekunde zaostatka.

Velika nagrada Španjolske, Jerez, 1. trening:
1. C. Stoner (AUS/Ducati) 1:39,731 min
2. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) + 0,144 sek
3. N. Hayden (SAD/Ducati) + 0,417 sek
4. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) + 0,469 sek
5. V. Rossi (ITA/Yamaha) + 0,628 sek
6. L. Capirossi (ITA/Suzuki) + 0,985 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!