Automoto

Španjolci s prvih mjesta u domaću utrku

Matej Milanović • subota, 01.05.2010.
Španjolci s prvih mjesta u domaću utrku
Foto: EPA

U Jerezu su odvožene sjajne kvalifikacije pred Veliku nagradu Španjolske u MotoGP-u. Prvih deset vozača razdvojeni su s manje od sekunde. Prva dva mjesta zauzeli su domaći vozači Daniel Pedrosa i Jorge Lorenzo. Stoner je bio treći, a Rossi četvrti...

Kvalifikacije pred Veliku nagradu Španjolske ponudile su veliki spektakl i jako izjednačenu borbu, koja najavljuje zanimljivu utrku. Većinu vremena prvo mjesto držao je Jorge Lorenzo, a tek ga je pri samom kraju natjecanja s vrha uspio skinuti sunarodnjak i rival, Dani Pedrosa.

Pedrosa je s 1:39,202 imao najbolje vrijeme, a Lorenzo je zaostao 285 tisućinki sekunde. Iza drugoplasiranog smjestila su se čak četvorica vozača u desetinki. Treće mjesto pripalo je Australcu Caseyju Stoneru, četvrti je bio pobjednik prve utrke u Kataru, Valentino Rossi.

Do jako dobrog petog mjesta, na svega dvije tisućinke od Rossija, dovezao se Nicky Hayden koji je u jutarnjem slobodnom treningu imao neugodan pad, ali na sreću bez ozbiljnijih posljedica. Na šestoj poziciji smjestio se prvi od vozača na neslužbenom motoru, Randy de Puniet koji je zaostao 389 tisućinki.

Između njega i sedmog mjesta razlika je bila nešto veća, skoro četiri desetinke sekunde, a ta sedma i osma pozicija pripale su američkom dvojcu Colin Edwards i Ben Spies. Prvu desetoricu zatvorili su dva Talijana, Andrea Dovizioso i Marco Melandri, koji je ujedno bio zadnji s manje od sekunde zaostatka za Pedrosom.

Ipak, ni jedanaesti nije previše zaostao, budući da je Loris Capirossi bio samo četiri tisućinke iznad sekunde zaostatka. Obzirom na veliko izjednačenje u kvalifikacijama, na utrci se može očekivati velika borba, iako favoriti ostaju uvijek isti: Pedrosa, Lorenzo, Stoner i Rossi. Na Haydenu i De Punietu je da pokažu da mogu pomrsiti račune vodećima i boriti se barem za mjesto na postolju.

MotoGP, Velika nagrada Španjolske, Jerez, Kvalifikacije:
1. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) 1:39,202 min
2. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) +0,285 sek
3. C. Stoner (AUS/Ducati) +0,309 sek
4. V. Rossi (ITA/Yamaha) +0,356 sek
5. N. Hayden (SAD/Ducati) +0,358 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!