Automoto

Lorenzo: "Ostvario sam san"

Matej Milanović • ponedjeljak, 03.05.2010.
Lorenzo: "Ostvario sam san"
Foto: EPA

Jorge Lorenzo je, nakon pobjede na Velikoj nagradi Španjolske u MotoGP-u, rekao kako mu je slavlje pred svojim sunarodnjacima bio jedan od snova, kojeg je napokon ostvario. Pedrosa je razočaran što je pobjedu izgubio u zadnjem krugu, ali je sve u svemu zadovoljan drugim mjestom. Rossi je sretan postoljem a Hayden i Stoner smatraju da su mogli bolje.

Jorge Lorenzo je naravno zadovoljan pobjedom na Velikoj nagradi Španjolske i priznao je u prvom redu da je ovim slavljem ostvario jedan od svojih snova: "Oduvijek mi je jedan od snova bio pobijediti na MotoGP utrci u Španjolskoj. Današnja je trka bila kao film. Sve što se moglo dogoditi, dogodilo se. Bilo je teško, jer sam krenuo jako loše i bilo mi je naporno u prvim krugovima. Kada sam napokon prešao Valentina znao sam da se ne mogu opustiti i da moram učiniti sve kako bih pobijedio. S Danijem sam vodio veliku borbu i skoro smo izletjeli u jednom trenutku, pa sam novi pokušaj prelaska morao izvesti u zadnjem krugu."

Dani Pedrosa je s druge strane zadovoljan poboljšanjem u odnosu na Katar, ali žali što nije uspio pobijediti, budući da je vodio sve do same završnice: "Nisam ni mislio da ću biti na vrhu kroz cijelu utrku. Bio sam dosta nervozan pred start jer nisam znao koliko mogu izdržati, jer u kvalifikacijama sam napravio dobar krug, ali falio nam je ritam. U zadnjih deset krugova vidio sam da Lorenzo ide pola sekunde brže od Rossija i mene i znao sam da će biti tijesno. Pokušao sam ga držati iza sebe, ali u završnici je bio prejak. Naravno, izgubiti pobjedu pola kruga prije kraja, nije baš najljepše, ali je ovo daleko bolji rezultat od Katara."

Pobjednik prve utrke i aktualni svjetski prvak, Valentino Rossi, smatra da je utrku izgubio zbog ozljede i zbog loše odrađenih kvalifikacija, ali je zadovoljan mjestom na postolju: "Znali smo da ovo nije naša utrka zbog moje ozljede, a bilo je problematično i u kvalifikacijama što se tiče postavki motora. Sve u svemu, ovo je postolje dobar rezultat. Pokušao sam ostati s Danijem, ali jednostavno nisam bio dovoljno brz. U ostalim utrkama će trebati raditi bolje u kvalifikacijama."

Ducatijevi vozači pak nisu previše sretni. Nicky Hayden je sretan četvrtim mjestom, ali je razočaran što je zaostao osam sekundi za postoljem: "Četvrto mjesto nije katastrofa, ali nadao sam se da ću biti bliže prvoj trojici na kraju utrke i da ću uspjeti se ugurati u borbu za prve pozicije."

Njegov timski kolega Casey Stoner, je pak rekao kako smatra da je za loš nastup u Jerezu krivo loše postavljanje motora: "Dobro smo krenuli u vikend, ali dok su se ostali poboljšavali, mi smo ostajali na istome. Mislim da smo pogriješili što smo radili previše radikalne promjene na motoru. To nas je možda malo pomutilo i zapravo nikad nismo krenuli u pravom smjeru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!