Rukomet

Duvnjak: "Prolazimo Ciudad Real"

Željko Kubatka • subota, 01.05.2010.
Duvnjak: "Prolazimo Ciudad Real"
Foto: Davor Sajko

Prije puta za Ciudad Real u ekskluzivnom razgovoru za Sportnet.hr hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak ističe da vjeruje u povoljan ishod za Hamburg na vrućem španjolskom terenu u utakmici sezone za obje ekipe…

U nedjelju će se u Ciudad Realu igrati utakmica sezone, kako za domaću ekipu, tako i za gostujući Hamburg. Prvu utakmicu u četvrtfinalu su Nijemci pobijedili s četiri gola prednosti što će probati sačuvati u Španjolskoj.

Najveći doprinos pobjedi HSV-a dao je fantastični švedski golman Per Sandström, zahvaljujući kojem je HSV u jednom trenutku imao sedam golova prednosti, a nakon prvih trideset minuta Ciudad Real je ubilježio samo osam golova.

Primjetna je bila i veća želja rukometaša Hamburga za uspjehom i pobjedom. Isti protivnici su se susretali u polufinalima Lige prvaka u protekle dvije sezone. U oba navrata Ciudad Real je bio uspješniji. I to je još jedan veliki poticaj za rukometaše Hamburga, da konačno preskoče prepreku zvanu Ciudad Real na putu do finala.

Domagoj Duvnjak je postigao jedan gol i jednom je išao na dvije minute "hlađenja" u hamburškom dijelu četvrtfinala. Hrvatski srednji bek nije zadovoljan svojom igrom, ali vjeruje da Hamburg na kraju može slaviti u Quijote Areni što je bilo prvo pitanje koje smo mu uputili.

Može li HSV do Final Foura?

"Da, može i uvjeren sam da prolazimo. Znam da četiri gola nisu velika prednost i da se taj rezultat stigne u nekoliko napada. Znam i da nas čeka vruć teren u Ciudad Realu i vatreno navijanje, ali uz sve to HSV može do finalnog turnira u Kölnu."

Znači, Hamburg sto posto prolazi?

"E to nisam rekao. Ipak je to Ciudad Real i kada se igra s njima ništa nije sigurno, pa čak da je prednost i veća. Samo znam da smo spremni i da smo u prvoj utakmici pokazali da možemo igrati s njima i da ih možemo proći."

Jesi li zadovoljan svojom igrom u prvoj utakmici?

"Pa, baš i nisam! Trener mi je pružio priliku, no može to puno bolje i nadam se da ću zaigrati u uzvratu te odigrati puno bolje i korisnije za svoju ekipu i da ćemo se na kraju mi radovati."

Kakva je atmosfera u klubu i ima li ozlijeđenih igrača?

"Svi smo spremni i nema ozlijeđenih, tek je mlađi Lijewski imao problema pred prvu utakmicu, ali sada je sve uredu."

Kako si zadovoljan klubom? Ima li kakvih problema?

"Apsolutno je sve fantastično. Klub je savršen! Sve je na sto posto profesionalnom nivou. Ide nam u prvenstvu, imamo veliku priliku osvojiti naslov u Bundesligi. Možemo doći do završnice Lige prvaka i zato su svi zadovoljni. Mene su odlično prihvatili i odnos je stvarno super korektan."

Kako ide njemački jezik?

"Sve bolje! Uglavnom sve razumijem, ali s govorom ide malo teže, no i to ću, nadam se, brzo popravit. Uglavnom upute i tehničke zamisli trenera sve razumijem i to mi je za sada najvažnije."

Kakav je život u Hamburgu?

"I to je puno bolje nego što sam očekivao! Čak je i vrijeme bolje, većinom sunčano. Sada je tu i Lucija (Domagojeva ljubav još od srednje škole op.a.) i nemam se na što požaliti."

Znači ne može bolje?

"Da, sve je apsolutno savršeno."

I iz protivničkog tabora stižu najave o povoljnom ishodu u dvoboju velikih rukometnih ekipa. Alberto Entrrerios računa na publiku: "Treba nam maksimalna potpora naših navijača, kao prošle godine protiv Kiela.", dok kapetan španjolske momčadi Jose Hombrados smatra da svi igrači moraju dati 200 posto od prve sekunde da bi vidjeli Final Four.

Ciudad Real i HSV će četvrtfinalni uzvrat igrati u nedjelju s početkom u 19,00 sati. Više od dvadesetak europskih i svjetskih TV kuća će prenositi utakmicu u živo, a vjerovali ili ne, među njima će bit i HRT 2.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2010. u 21:33
    pa ti ljepo pise doljeda cde 20ak tv kuca prenosit tekmu,a medu njima i HRT!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2010. u 20:05
    Zna li itko jel HRT prenosi utakmicu ili opet moram traziti po netu? Sve u svemu bit ce vatreno.
    Obrisan korisnik