Košarka

Alkar i dalje stopostotan

Ivana Strahija • četvrtak, 13.05.2010.
Alkar i dalje stopostotan
Foto: Ivana Strahija

Još jednu zanimljivu utakmicu odigrali su Međimurje i Alkar te publici u Čakovcu priuštili zabavnih sat i pol. Iako su izgubili, domaći su svjesni da su kvalifikacije za viši rang prava stvar za popularizaciju košarke u gradu.

MEĐIMURJE – ALKAR 76:86

(22:21, 43:45, 59:65, 76:86)
Čakovec, dvorana II osnovne škole
Suci: Muhvić, Grbac, Petrović

Međimurje: Klarić 19, Terek 3, Mario Novak Marek 7, Vugrinec, A. Hrkač, Zaspan 3, N. Hrkač 18, Bilinovac 7, Vurušić. Mario Novak Medo 11, Manuel Novak 5, Glubić 3

Alkar: Režić, Češković 24, M. Modrić 1, S. Modrić 10, Erceg 14, Bilobrk 14, Blajić 7, Karakaš 6, Lozančić 6, Ćurković 4

Na svačije iznenađenje Čakovčani su u Zagrebu upisali pobjedu i tako zabrinuli Sinjane pred njihovo gostovanje u glavnom gradu Međimurske županije. Iskusnim igračima bogati Međimurci su u Zagrebu iskoristili oscilacije u vrlo mladoj momčadi Mladosti, a time i sami sebi podigli samopouzdanje.

Rezultat toga bilo je vrlo uzbudljivih prvih 20 minuta utakmice Međimurja i Alkara, a posebno su dobri domaći bili u prvoj četvrtini, koju su dobili s 22:21. Samo malo bolje je sinjska ekipa odigrala u drugoj četvrtini i na prvom poluvremenu imala minimalnu prednost od 43:45.

"Putovali smo čitavi dan, krenuli smo na dan utakmice, a to nije lako ni profesionalcima a kamoli nama. No, na kraju je važno dobiti", rekao je sinjski trener Boris Poljak, kao objašnjenje za igru Alkara koja nije bila na uobičajeno visokoj razini. Alkari su imali slab šut za tricu, pogodili su samo pet od 17, iako su ih posebno Češković i Erceg forsirali, prinuđeni dijelom i domaćom obranom.

Nakon odmora domaći Klarić izjednačuje, a potom Vugrinec diže na 47:45, za veliki pljesak dvorane i povratak u vodstvo Međimurja. No, to kao da je bio konačni alarm gostima, koji nakon toga kreću nezaustavljivo naprijed. Bilobrk i Režić okreću na 47:52 prije no što su se Međimurci snašli, a uz četiri promašena slobodna bacanja Klarića, treća četvrtina završava s 59:65.

Šest poena prednosti nije baš puno, razgovaralo se u publici dok se čekao početak posljednje četvrtine, ali su sve nade domaćih navijača pale u vodu kad je u svega par minuta gostujuća momčad ubacila 14 poena, a domaći samo jedan (60:79). Pad u koncentraciji pokušali su Čakovčani nadoknaditi u posljednjim sekundama, kad koš pogađaju Klarić i Medo Novak, ali je to bilo dovoljno tek za 76:86.

Nakon poraza je trener Međimurja Srećko Šopar bio zadovoljan onime što su njegovi momci pokazali: "Pružili smo sve osim pobjede našim divnim navijačima, a protiv budućeg prvoligaša pokazali smo da vrijedimo puno više od toga kako izgleda tablica. Po prvi puta smo se zbilja suprotstavili protivniku i moram biti zadovoljan. Ova igra također daje nam pravo reći da u Šibenik idemo igrati dobro i da se nikad ne predajemo unaprijed."

No, sve je izglednije da perjanica međimurske košarke ipak neće u idućoj sezoni igrati A1 ligu. "Nama je kontinuitet najvažniji, vidi se kvalitetan rad u juniorskom i kadetskom pogonu, a kvalifikacije su na košarku dozvale mnogo ljudi. Navijači su odlični, nadamo se da će biti s nama i u zadnja dva domaćinska kola" , rekao je Šopar.

A-1, Kvalifikacije

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Belišće58:84Kvarner 2010
Šibenka81:63Mladost
Međimurje76:86Alkar
1Kvarner 2010 91+179
2Alkar 82+96
3Šibenka 64+10
4Mladost 46-61
5Međimurje 28-61
6Belišće 19-163

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!