Nogomet

Mourinho: "Odlazim ispisavši povijest"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.05.2010.
Mourinho: "Odlazim ispisavši povijest"
Foto: EPA

Jose Mourinho nakon Porta 2004. godine, do trona najboljeg europskog kluba odveo je i milanski Inter. U redovima pobjedničke momčadi u junaka finala prometnuo se Argentinac Diego Milito, talijanski je prvak stigao do pehara Lige prvaka nakon 45 dugih godina stoga se zadovoljstvo nakon podjele medalja nije moglo sakriti...

Dvostruko je slavlje Milito priredio sebi, svojim suigračima i navijačima Intera u subotnjem finalu. Nakon finalnog okršaja kratko se u euforiji osvrnuo na događaje tokom madridskih 90 minuta.

"Ovo je velika sreća za mene. Nikada nisam doživio ništa slično i zaista sam sretan zbog Intera. Predsjednik Moratti zaslužio je ovo. Ovo je nogomet, zaslužili smo ovaj trofej svi zajedno, momčad, klub, predsjednik, svi ostali. Želim zahvaliti predsjedniku, suigračima."

Na pitanje hoće li ostati u novookrunjenom prvaku Europe ostao je zagonetan: "Ništa još ne znam, imam ozbiljnih ponuda."

"Moj posao s Interom je gotov. Ispisao sam povijest s ovim klubom, a novu ću motivaciju potražiti negdje drugdje. Želim biti prvi trener koji će osvojiti Ligu prvaka s tri različita kluba. Igrati protiv Barcelone u Španjolskoj? Bio bi to veliki izazov.

"Ova je pobjeda rezultat velikog rada koji smo napravili tijekom cijele godine. Shvatili smo da ćemo do uspjeha stići igrajući kao momčad i sada uživamo. Presudili su detalji, a nama sada ostaje proslaviti ovaj naslov", nadovezao se na Milita Christian Chivu.

A sreću nije mogao opisati niti Makedonac na privremenom radu u Italiji, Goran Pandev. "Ovo je san, presretan sam. Znao sam da je Inter momčad koja može postići ovako nešto. Nadam se kako će trener ostati. Imamo jaku momčad, bit će ovo teško ponoviti bez obzira na to, no mi smo Inter i moramo pobjeđivati."

No važnije od samog komentara igre i raspoloženja unutar momčadi nakon najvećeg slavlja sezone, bilo je pitanje ostaje li "the special one" u Interu ili odlazi. "Bio sam jako sretan u Interu, no ne i u talijanskom nogometu. Ne volim sve te komentare predsjednika, trenera i medija. Ali uvijek sam volio ovaj klub. Dao sam mu sve i osjećam se slobodno odlučiti sam o svojoj sudbini."

Portugalac je na pitanje novinara sa Sat.1 odlazi li u Real Madrid odgovorio kratko i nedvosmisleno: "Da".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani23.05.2010. u 17:22
    Mourinho ne bi mogao dugo u Dinamu, maksimirska publika jednostavno nije naviknuta na defanzivnu igru.
    Bogomdani
  • Mihalj23.05.2010. u 13:50
    nije lijepo za gledat al inter igra učinkovit nogomet. bayern nije mogao niš. ovi 3 put pređu centar 2 put uvale gol. mourinho u biti ne treba dinamu jer bi ionak dobio nogu nakon 1 sezone makar osvojio i LP
    Mihalj
  • Obrisan korisnik23.05.2010. u 13:22
    Ma ne ide Mourinho u Real. On dolazi u Dinamo osvojit duplu krunu i dobit pedalu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2010. u 11:40
    aj dodji u madrid da jos vise zamrzim taj klub..a sto se tice tekme inter je iskoristio svoje prilike bayern nije i to je to.. opet trenerova dobivena tekma,ali mislim da momcad koja izbaci barcu i chelsea zasluzuje pokal,cestitam!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2010. u 11:34
    Najveći izazov bi Mourinhu bio da s Dinamom prođe pretkolo LP
    Obrisan korisnik