Nogomet

Khune: "Navijači nisu došli"

Hrvoje Vuković • subota, 12.06.2010.
Khune: "Navijači nisu došli"
Foto: EPA

Južnoafrička Republika dokopala se prvog boda na Svjetskom prvenstvu, no u domaćem taboru nisu bili oduševljeni takvim raspletom. Vratar Itumeleng Khune razloge za ne baš impresivnu igru pronašao je i izvan terena - u vuvuzelama i navijačima...

"Nismo čuli vuvuzele. Očekivali smo jaču i glasniju potporu s tribina. Razočarao sam se", izjavio je Khune, koji je odrastao u teškom siromaštvu, često spavajući blizu rudnika izvan Johannesburga u kojem mu je radio otac, pošto nije imao novaca za autobus kojim bi se vratio kući nakon treninga. Južnoafrički vratar često je pozivao navijače da kupe što više ulaznica za njihove utakmice, ali na prvom susretu ostalo je prema službenim Fifinim podacima deset tisuća slobodnih mjesta.

Osim zbog praznih stolica, Khune se jadao i zbog glasn(ij)ih Meksikanaca: "Iznenadio sam se. Mislili smo da će doći puno više naših navijača, ali atmosfera nije bila dobra. Bilo je dosta Meksikanaca i imali smo osjećaj kao da igramo na njihovom terenu. Nadam se da ćemo imati veću podršku protiv Urugvaja, publika bi trebala biti 12. igrač."

Iako je cijela nacija stala iza njih, pa čak i zatvorila škole i sveučilišta na mjesec dana, Bafana Bafana pravu podršku ima uglavnom na ulicama, pošto su karte preskupe većem dijelu stanovništva. "Drago mi je da je narod uz nas. Ali trebali bi doći i na stadion, da ih čujemo i osjetimo njihovu podršku", zaključio je Khune.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!