Tenis

Hrvatima ide u Wimbledonu

Ivor Krapac • utorak, 15.06.2010.
Hrvatima ide u Wimbledonu

Od šestero hrvatskih predstavnika koji su u utorak bili u akciji u kvalifikacijama Wimbledona, četvero ih se probilo u sljedeće kolo. Ivan Dodig prošao je prvu, a Roko Karanušić drugu prepreku u muškoj konkurenciji, dok su Ajla Tomljanović i Mirjana Lučić bile uspješne među tenisačicama...

Utorak na travnatim terenima trećeg Grand Slam turnira sezone bio je obilježen odličnim vijestima za koje su se pobrinuli hrvatski aduti. Ivan Dodig, Ajla Tomljanović i Mirjana Lučić napravili su prvi korak, dok je Roko Karanušić već korak ispred, u završnom kolu muških kvalifikacija.

Tomljanović se u susretu s 24-postavljenom Slovakinjom Kristinom Kucovom (135.) oporavila od slabog starta i glatko izgubljenog prvog seta. Ajla je slavila s 1:6, 6:4, 6:1 i time izborila drugo kolo protiv Bjeloruskinje Jekaterine Dzehalevič (186.), koja je u prvom kolu bez gubitka gema "uništila" Ruskinju Arinu Rodionovu.

Mirjana Lučić nije se previše namučila u opravdavanju uloge favorita protiv Britanke Anne Smith (265.). Lučić je na povratku turniru kojeg pamti po polufinalu iz 1999. prošla sa 6:4 i 6:2, a u drugom kolu čeka je Čehinja Eva Birnerova (191.), na startu sa 6:2 i 6:3 jača od osmopostavljene Austrijanke Patricije Mayr.

Uspješan i Zovko

Lovro Zovko uklopio se u jako dobar dan hrvatskih aduta prolaskom prvog kola kvalifikacija parova, u kojima igra s Amerikancem Davidom Martinom. Trećepostavljena hrvatsko-američka kombinacija ubilježila je 4:6, 6:4 i 6:4 protiv kanadskog dvojca Frank Dancevic/Adil Shamasdin, a na drugoj, ujedno i posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci čekaju ih Amerikanci Jesse Levine i Ryan Sweeting.

Za razliku od Tomljanović i Lučić, Ivana Lisjak nije prošla prvo kolo. S 4:6, 7:5 i 8:6 pobijedila ju je Japanka Misaki Doi (163.).

Ivan Dodig i Antonio Veić imali su polovičan učinak u susretu sa Španjolcima na startu muških kvalifikacija. Ivan je sa 6:2 i 6:3 ispratio Guillerma Olasa (238.), dok je Antonija s glatkih 6:2 i 6:1 ispratio Roberto Bautista-Agut (209.).

Dodig će se za prolaz u treće kolo boriti sa šestim nositeljem, Slovencem Gregom Žemljom (113.), koji je na početnoj prepreci slavio s 4:6, 6:4 i 6:1 protiv Brazilca Caija Zampierija. Ukoliko svlada Žemlju, 25-godišnji Međugorac će se u završnici kvalifikacija priključiti Roku Karanušiću, koji je u utorak prošao drugo kolo.

Roko je s 3:6, 7:5 i 8:6 iznenadio 22. nositelja, 30-godišnjeg Čeha Jana Hernycha (141.), a za prolazak u glavni turnir borit će se s 11-postavljenim Turčinom Marselom Ilhanom (119.). Najbolji turski tenisač se u drugom kolu nije toliko namučio, prošao je sa 6:2 i 6:4 protiv Slovenca Aljaža Bedenea.

Foto: Carl Tyer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 18:35
    ajla i mikica prosle dalje...super....jos samo jedna pobjeda..koja ce objema biti pravi test..kanepi i krajicek....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 16:33
    a mikica jos tu i tamo zna nesto napraviti... barem je znala prije, nisam je gleda u zadne vrime, ali znala je nekad promijeniti tempo igre i kombinirat udarce. a za sprem je istina... cudna je ona u glavi, mislim. Ima potencijala ogromnog, ali premalo misli dok igra. A sto se tice takvog tenisa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • rios16.06.2010. u 11:17
    Tolko statičan tenis igraju ta Lučićka i Špremica, da doslovno zagađuju sport. Kad su u udarcu, onda bombardiraju protivnice, a ako im se slučajno koja odupre i efikasno anulira napade, odmah raspad sistema, loptice počnu letit po svuda, nema plana B, slicea, voleja, nula bodova. Samo slogan... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 23:41
    Ajmo Ajla & Mikica!!!
    Obrisan korisnik
  • davie15.06.2010. u 23:35
    Bilo bi lijepo vidjeti i neke od naših kvalifikanata u glavnom dijelu ždrijeba, a ako baš moram navijati za nekoga, onda će to definitivno biti Mikica!!! Toliko mi ju je drago opet vidjeti na 'njenom' Wimbledonu!!!
    davie