Tenis

Lučić: "Svaki meč kao naslov"

Ivor Krapac • četvrtak, 17.06.2010.
Lučić: "Svaki meč kao naslov"

Posljednji dan wimbledonskih kvalifikacija donio je veliko zadovoljstvo Mirjane Lučić, čiji prolazak u glavni turnir nije bio velika vijest samo za hrvatske ljubitelje tenisa. U glavnom ždrijebu Wimbledona nije je bilo punih deset godina, posljednji put igrala je godinu nakon što je slavila svoj najveći uspjeh, proboj među posljednje četiri...

Od vjerojatno najvećeg potencijala za velike stvari na WTA Touru, preko obiteljskih problema i bijega od kuće, zastoja u teniskoj karijeri koja se već činila završenom - Mirjana Lučić prošla je dug, nama dobro poznat put da bi se našla tu gdje je trenutno. Ponovno je u glavnom ždrijebu Wimbledona, prvi put nakon 2000., a 11 godina nakon što je igrala sjajno, došla do polufinala i tamo namučila veliku Steffi Graf, koja ju je zaustavila sa 6:7(3), 6:4 i 6:4.

S obzirom na sve što je iza nje, danas 28-godišnjoj Lučić, 181. tenisačici svijeta, ovakav uspjeh znači jako puno, što nije skrivala pred novinarima nakon prolaska u glavni turnir: "Nakon svih ovih godina, svaki meč koji igram ovdje ima mi vrijednost wimbledonskog naslova".

"Bila sam silno fokusirana u kvalifikacijama, muči me bol u nekoliko mišića, ali borila sam se do kraja", dodala je Lučić: "Tražim puno od sebe, a sada sam jako ponosna što sam uspjela na ovakav način, od najmanjih turnira, bez pozivnica do Wimbledona. Ovdje sam svaki dan prolazila kraj wimbledonskog kompleksa i motivirala samu sebe da ću tamo stići, a sada sam to i ostvarila!"

Nakon prolaska kvalifikacija, dobra vijest za 28-godišnju Lučić je što slijedi nekoliko dana predaha, najmanje do ponedjeljka, a prvu suparnicu u glavnom turniru doznat će u petak na ždrijebu.

Foto: Stephane Martinache

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 12:39
    bravo miki.... pratio sam tvoje rezultate od najmanjih urnira prosle i ove godine ... svaka cast za ulazak u wimbledon i znam da neces lako stat!!! sritno u londonu !!!
    Obrisan korisnik