Tenis

Dodig kao protiv Ferrera

Ivor Krapac • četvrtak, 17.06.2010.
Dodig kao protiv Ferrera
Foto: Davor Sajko

Ivan Dodig je drugi put ove godine, ujedno i drugi put u karijeri, slavio u meču u kojem je gubio s 2-0 u setovima. 25-godišnjak iz Međugorja je u posljednjem kolu kvalifikacija Wimbledona izborio glavni ždrijeb uz preokret protiv Austrijanca Alexandera Peye...

Nakon što se izvukao iz "rupe" od dva seta zaostatka početkom sezone protiv Juana Carlosa Ferrera u prvom kolu Australian Opena, Ivan Dodig izveo je sličan podvig i u dvoboju s Alexanderom Peyom na posljednjoj prepreci wimbledonskih kvalifikacija. 29-godišnji Austrijanac, 198. na svijetu, arhiviran je s 4:6, 2:6, 6:2, 7:6(4) i 6:4, a Ivan se tom pobjedom drugi put u karijeri probio u glavni ždrijeb nekog Grand Slam turnira, nakon već spomenutog Australian Opena s početka godine.

Prva dva seta nisu sugerirala sretan kraj za hrvatskog aduta. Peya je u prvoj dionici prošao uz ključni break u sedmom gemu, dok je u drugom setu još dvaput oduzimao Ivanov servis i time napravio golem korak prema pobjedi - no, srećom za Dodiga, u završnici wimbledonskih kvalifikacija za prolaz su potrebna tri seta.

Treća dionica prošla je u Ivanovoj dominaciji, dok je u četvrtom setu, bez breaka i većih prijetnji protiv servisa na bilo kojoj strani, odluka pala u tie-breaku, kojim je hrvatski adut prošao s dva uzastopna mini-breaka nakon vodstva od 5:4.

S obzirom na zamah koji je uhvatio u trećem i četvrtom, bilo je za očekivati da će Ivan imati dobre izglede i u petom setu, a ključni korak prema dovršetku posla napravio je breakom za vodstvo od 2:1. U nastavku je ostao čvrst na servisu i time osigurao lijep uspjeh u svojem tek drugom wimbledonskom nastupu, nakon prošlogodišnjeg poraza od Peyinog sunarodnjaka Andreasa Haider-Maurera u prvom kolu kvalifikacija.

Tko će biti Dodigov prvi suparnik u glavnom turniru, doznat ćemo u petak na ždrijebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 10:20
    To Ivane pravi si borac i na tom ti svaka čast. A moj komentar se odnosi na Hercegovački tenis. Da ti ludi Hercegovci napravili su troje učesnika na Wimbledonu najvećem turniru na svijetu. Mikica Marin i Ivan njihovi domovi su u 10 kilometara zračne linije nešto nevjerovatno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 20:16
    bravo
    Obrisan korisnik