Tenis

Kvartet korak do glavnog ždrijeba

Ivor Krapac • srijeda, 16.06.2010.
Kvartet korak do glavnog ždrijeba
Foto: Davor Sajko

Četvero hrvatskih predstavnika će se u četvrtak u posljednjem kolu kvalifikacija boriti za prolazak u glavni ždrijeb Wimbledona. Roko Karanušić je završnicu izborio u utorak, a dan kasnije pridružili su mu se Ivan Dodig, Ajla Tomljanović i Mirjana Lučić...

Bez obzira na izostanak Ive Karlovića i izgledno odustajanje Marija Ančića, u glavnom turniru Wimbledona možda ipak nećemo biti osiromašeni za veći broj hrvatskih aduta. U završnici muških kvalifikacija bit će Roko Karanušić i Ivan Dodig, dok su posljednju prepreku ženskog kvalifikacijskog ždrijeba osigurale Ajla Tomljanović i Mirjana Lučić.

Dodig se u srijedu pobrinuo za iznenađenje, 6:3, 3:6 i 6:1 protiv šestog nositelja, Slovenca Grege Žemlje (113.). Na posljednjoj prepreci čeka ga Austrijanac Alexander Peya (198.), koji je u drugom kolu sa 7:6(6) i 6:3 ispratio 23-postavljenog Amerikanca Kevina Kima.

Porazi u parovima

Lovro Zovko i Amerikanac David Martin ispali su u drugom, ujedno i završnom kolu kvalifikacija muških parova, dok su Darija Jurak i Francuskinja Sophie Lefevre pretrpjele poraz na startu ženskih kvalifikacija. Obje kombinacije s hrvatskim predstavnicima bile su trećepostavljene, ali nisu uspjele opravdati taj status na terenu.

Od Zovka i Martina su s tijesnih 1:6, 7:6(4), 10:8 jači bili Amerikanci Jesse Levine i Ryan Sweeting, a Jurak i Lefevre oprostile su se sa 7:6(6) i 6:2 u korist estonsko-kineskog para Kaia Kanepi/Shuai Zhang.

Tenisačice su dohvatile treće kolo pobjedama u dva seta. Ajla Tomljanović proslavila je 6:4 i 6:3 protiv Bjeloruskinje Jekaterine Dzehalevič (186.), a Mirjana Lučić 6:1 i 7:5 protiv Čehinje Eve Birnerove (191.).

Završnica kvalifikacija donijet će težak izazov i za Ajlu i za Mirjanu. Tomljanović ide na prvopostavljenu Estonku Kaiju Kanepi (79.), koja je u drugom kolu sa 6:1 i 6:2 "prošetala" Jelenu Bovinu, dok Lučić čeka 13. nositeljicu, Nizozemku Michaellu Krajicek (121.), na drugoj prepreci sa 6:2 i 6:3 bolju od Zuzane Ondraškove.

Kanepi je u borbu za glavni turnir Wimbledona krenula osokoljena prošlotjednim probojem iz kvalifikacija do četvrtfinala na travi Birminghama, dok se Krajicek na ovoj podlozi može pohvaliti naslovom 2006. u Hertogenboschu i četvrtfinalom Wimbledona godinu kasnije - što najavljuje ozbiljan posao za hrvatske igračice u četvrtak u posljednjem kolu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 23:32
    cure to mogu...definitivno ajla protiv gojazne kanepi.... a bogami i mirjana protiv krajicek...ipak mirjana ima bolji servis i jace udarce...samo da bude mirna u glavi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 22:50
    ajme veić me zajebo za 200 kuna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 22:37
    šteta što cure imaju tako težak ždrijeb, držm fige da uspiju priredit iznenađenje! sretno i dečkima
    Obrisan korisnik