Nogomet

Dunga: "Želim više pogodaka"

Bernard Jurišić • srijeda, 16.06.2010.
Dunga: "Želim više pogodaka"
Foto: EPA

Sjeverna Koreja dugo je držala favorizirani Brazil daleko od svojih vrata, no pogodak Maicona u 55. minuti razbio je njihovu ljušturu. Brazilci su stigli do pobjede, no Korejci nisu nezadovoljni...

Brazilski izbornik Carlos Dunga odahnuo je nakon prva tri boda ubilježena na konto "carioca". "Prva utakmica je najteža, dugo je čekate i nervoza naraste. Zadovoljan sam pobjedom, ali želim da postižemo više pogodaka."

Robinho je bio asistent za drugi pogodak koji je postigao i pokazao se kao jedno od najjačih brazilskih napadačkih oružja.

"Korejci su igrali vrlo defanzivno i u takvoj utakmici treba biti strpljiv i čekati prvi pogodak. Zasluženo smo pobijedili, sad možemo dignuti glave i pružiti još bolju igru u narednom susretu."

Maicon je otključao korejsku bravu majstorskim pogotkom u 55. minuti, a kamere su zabilježile njegovu emotivnu proslavu.

"Nakon pogotka kroz glavu mi je prošlo sve što sam prošao da bih doživio ovaj trenutak. Ovo je bio moj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, nisam plakao, ali sam bio jako sretan zbog postignutog pogotka."

Izbornik Sjeverne Koreje Jong-Hun Kim bio je zadovoljan onim što je njegova momčad pokazala, iako nisu uspjeli do kraja kompletirati senzaciju i za dobru se igru nagraditi barem bodom.

"Brazilska momčad je vrlo snažna i iako nismo uspjeli pobijediti, smatram da su se moji igrači vrlo dobro borili. Naš pogodak je stigao tek pred kraj utakmice, ali do tada su moji igrači dobro sprovodili plan koji smo pred njih postavili. Nismo pobijedili, ali smo se dodatno napunili samopouzdanjem i s optimizmom čekamo preostale dvije utakmice u skupini."

SP 2010. - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Obala Bjelokosti0:0Portugal
Brazil2:1Sjeverna Koreja
1Brazil 35:2+37
2Portugal 37:0+75
3Obala Bjelokosti 34:3+14
4Sjeverna Koreja 31:12-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis16.06.2010. u 20:15
    tko jebe brazil, prvi gol greška vratara, jedino je drugi nešto vrijedio. korejci s ovakvom igru su prvi u planu da idu dalje.
    cameosis
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 08:51
    koreja je ugrala odlično mislio sam da će bit 4 0 nakon drugog gola
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 02:55
    svaka čast brazilcima, 2 jeba*ka poteza, ali zar su toliko puni sebe da nisu pohvalili koreju za današnju igru, niti jednom riječju.
    Obrisan korisnik