Nogomet

Antić: "Trebali smo dati još koji gol"

Mihaela Bradovski • petak, 18.06.2010.
Antić: "Trebali smo dati još koji gol"
Foto: EPA

Srbija je u drugoj utakmici skupine D uspjela svladati Njemačku i tako zakomplicirati situaciju uoči odlučujućih dvoboja. Izbornik pobjedničkog sastava Radomir Antić žali što njegovi nogometaši nisu postigli još koji pogodak Elfu, no nije mogao sakriti ponos koji osjeća prema svojim izabranicima. S druge strane, svi u njemačkom kadru smatraju da se drugi žuti Klosea nije smio dogoditi...

Drugim žutim kartonom Miroslav Klose u velikoj je mjeri usmjerio susret k porazu svoje momčadi. Samo dvije minute kasnije Jovanović je postigao pogodak odluke i sebi i navijačima Srbije na tribinama donio razlog za veliko slavlje.

Antić je nakon utakmice istaknuo kako ga posebno veseli odnos njegovih igrača prema dresu koji nose. "Srbija može biti ponosna na svoju djecu. Način na koji se odnose prema dresu nešto je najljepše što se može vidjeti."

"U idućem se susretu moramo više okrenuti sebi. Danas smo možda previše bili okrenuti rezultatu. Zadovoljan sam igrom iako smo se u drugom dijelu više branili nego kretali prema naprijed. A trebali smo postići još koji pogodak", ocjena je igre stručnjaka na klupi Srbije.

Strijelac jedinog pogotka na susretu, Milan Jovanović smatra kako je u očima nogometne javnosti Srbija sada porasla, ali i da je samim akterima bitna jer je samopouzdanje sada na maksimumu. "Ovo je trenutak za povijest, pobijedili smo Njemačku nakon 37 godina. Bilo je teško posljednjih dana, nikako nismo mogli zaboraviti poraz od Gane."

Osim Jovanovića veliki udio u ovoj pobjedi ima i vratar Vladimir Stojković koji je najviše zahvaljujući sjajnim intervencijama zaradio naslov igrača utakmice. "Drugo poluvrijeme bilo je kao dvije godine. Stalno sam gledao u semafor. Pobijedili smo Njemačku i to je najbitnije, iako moram reći kako smo se u nastavku ponašali kao da nam je taj jedan pogodak i dovoljan."

U stožeru Njemačke očekivano se najviše pričalo o crvenom kartonu. Izbornik Joachim Low smatra kako je Klose trebao biti oprezniji, no čini mu se da je druga javna opomena prestrogo dodijeljena.

Iako karton smatra prelomnicom, mišljenja je kako susret nije otvoren na očekivan način. "Nismo bili dominantni koliko smo to planirali. No bez obzira na sve imamo dovoljno kvalitete za prolazak u osminu finala. Nismo izgubili vjeru u sebe."

Tragičar susreta, napadač Bayerna opisao je prekršaj koji mu je donio isključenje. "Htio sam igrati na loptu, nije bilo prekršaja. Sudac mi nije smio dati karton. U drugom su dijelu moji suigrači dali sve od sebe da spasimo rezultat, igrali smo dobro i konstantno napadali."

SP 2010. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Njemačka0:1Srbija
Gana1:1Australija
1Njemačka 35:1+46
2Gana 32:204
3Australija 33:6-34
4Srbija 32:3-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 09:51
    @hajnehaj medjusobni susret ako su dve reprezentacije sa istim brojem bodova...a ako su npr 3 reprezentacije sa isto bodova od kojih je svaka pobedila neku drugu iz kruga tipa Srbija Nemacku, Nemacka Ganu, Gana Srbiju...onda gol razlika
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 01:15
    Njemačka će dobit Ganu....Nikad.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 23:45
    jel se gledaju medjusobni susreti ako se zatvori krug 3 eqipe ili gol razlika?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 20:14
    @ljimi Slaba ti je matematika. Sta ako Gana dobije Australiju 1:0 a izgube od Nemaca 1:0? Gol razlika bi im bila 2:1. Tri reprezentacije sa 6 bodova od kojih je svaka pobedila negog od te tri. Srbija bi bilo dovoljno da dobije dobije Australiju sa 2:0 i tabela bi izgledal ovako: Nemacka 6 (5:1)... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 19:12
    mogli ste jos primit bar 2 i to sve s igracem manje, a prolaz vam jos uvijek opako vise... ghana dobije australiju a njemci ghanu u zadnjem kolu i vi morate onda probat dobit australce sa cca5 komada razlike
    Obrisan korisnik