Nogomet

"Pa što ako ne umiremo u ljepoti"

Maja Giljanović • subota, 19.06.2010.
"Pa što ako ne umiremo u ljepoti"
Foto: EPA

Nizozemska je protiv Japana ostvarila i drugu pobjedu u Skupini E, Oranje nije oduševilo, ali nova tri boda nakon trijumfa protiv Danske su u džepu i ne pobijedi li Kamerun večeras Dance Nizozemci će kolo prije kraja osigurati prolaz u osminu finala.

Veznjak Nizozemske Mark van Bommel je priznao da je reprezentacija Japana iznanadila Oranje: "Očekivali smo puno agresivnijeg i ofenzivnije postavljenog protivnika, ali Japan se zatvorio i bilo je teško probiti taj zid. Taktički je ova utakmica nalikovala šahovskoj partiji i od dojma neusporedivo je bitnija činjenica da smo osvojili sva tri boda".

Klupski europski viceprvak i suigrač naših Ivice Olića i Daniela Pranjića Van Bommel je zaključio: "Imali smo i dozu sreću, udarac Sneijdera je bio jak, ali bolje postavljeni golman bi ga bio obranio. Na koncu smo mogli slaviti i većom razlikom, ali moramo priznati da je i Japan imaju svoje šanse".

Vezane vijesti

Izbornik Nizozemske Bert van Marwijk nije oduševljen kritikama na predstave njegovih igrača u kojima su nakon utakmice protiv Danske (2:0) prednjačile legende poput Johanna Cruijffa i Ruuda Gullita: "Zašto potencirate umiranje u ljepoti, a ne fokusirate se na činjenicu da smo osvojili svih šest bodova? Ključno je pobijediti, pobijediti sa stilom je lijepo, ali morate biti u stanju slaviti i kad ne igrate najbolje".

Izbornik Japana Takeshi Okada ni pedlja ne odustaje od pred dolazak u Južnoafričku Republiku zacrtanog cilja - prolaza sve do polufinala: "Izgledali smo dobro, ali nismo imali sreće. Primili smo jeftin gol, nismo iskoristili 100 %-tnu šansu u samom finišu" (Okazaki je u 90. minuti pucao iznad prečke, nap. a.). "Travnjak smo napustili uzdignuta čela. Ništa nije izgubljeno, protiv Danske je sve u našim rukama".

SP 2010. - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Nizozemska1:0Japan
Kamerun1:2Danska
1Nizozemska 35:1+49
2Japan 34:2+26
3Danska 33:6-33
4Kamerun 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2010. u 01:26
    Ja otkad znam za sebe oni umiru u ljepoti i onda umru u četvrtfinalu,eventualno polufinalu.. Generacije,jedne bolje od drugih su dolazile i odlazile i umirale u ljepoti bez medalji,pa neka sada i igraju ovako lagano,možda ovaj puta i osvoje nešto..
    Obrisan korisnik