Nogomet

Verbeek: "Ponosan sam na svoje igrače"

Marin Vuković • subota, 19.06.2010.
Verbeek: "Ponosan sam na svoje igrače"
Foto: EPA

Australska reprezentacija gotovo 70 minuta igrala je s desetoricom, no usprkos tome uspjeli su izvući bod iz utakmice s Ganom i održati na životu kakve-takve nade u prolaz u drugi krug.

Izbornik australske reprezentacije Pim Verbeek svjestan je da njegova reprezentacija uz dobar rezultat u posljednjem kolu treba i uslugu Njemačke, no bez obzira na sve ponosan je na svoje igrače.

"Poveli smo i stvari su izgledale dobro, a kad smo ostali bez jednoga igrača morali smo uložiti mnogo napora i to smo i učinili", rekao je Verbeek. "Ponosan sam na igrače, imati čovjeka manje tako dugo nije lako. Još uvijek smo u igri za drugi krug, no neće nam biti lako, moramo pobijediti Srbiju s najmanje tri ili četiri gola, no barem znamo što nam je posao."

Vezane vijesti

Jednako mišljenje o svojim suigračima imao je i australski veznjak Brett Holman, strijelac jedinog pogotka za Australiju. "Sjajan je osjećaj postići pogodak, no još bolje bi bilo da smo izborili pobjedu i uzeli tri boda. Bilo je za očekivati da će nas Gana pregaziti kad smo ostali s desetoricom, no dobro smo se branili i borili jedni za druge. Sve pohvale suigračima", rekao je.

Izbornik Gane Milovan Rajevac svjestan je da je Gana propustila lijepu priliku, ali još uvijek ima velike izglede za plasman u sljedeći krug.

"Bila je to teška utakmica jer smo igrali s dosta mladih igrača, ali su se bez obzira na to borili za dobar rezultat. Pokušali smo postići drugi pogodak, ali nismo iskoristili naše šanse. Sad imamo četiri boda i vidjet ćemo što možemo izvući iz utakmice s Njemačkom", rekao je Rajevac.

Da neće biti lako zna i ganski napadač Asamoah Gyan: "Oni su iskoristili priliku u ranoj fazi utakmice i morali smo hvatati zaostatak. Znali smo da ćemo se vratiti, a sada se veselimo utakmici s Njemačkom. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Neće biti lako, ali želimo se plasirati dalje."

SP 2010. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Njemačka0:1Srbija
Gana1:1Australija
1Njemačka 35:1+46
2Gana 32:204
3Australija 33:6-34
4Srbija 32:3-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2010. u 00:07
    Ali igrači nisu preponosni na "Pimbu".
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 23:57
    @New Zealand,ti si opterećen Srbijom?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 22:45
    uzmite bod protiv srbije
    Obrisan korisnik