Nogomet

Queiroz: "Na pobjedu i protiv Brazila"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.06.2010.
Queiroz: "Na pobjedu i protiv Brazila"

Nakon najuvjerljivije pobjede Prvenstva i visoko postavljene ljestvice ostalim reprezentacijama sudionicama, raspoloženje unutar portugalskog sastava našlo se na vrhuncu. Nekoliko dana u kojima je Seleçao pratila negativna atmosfera potpuno je zasjenio okršaj u kojem je napad pobjedničke momčadi naplatio sve dosadašnje promašaje...

Izbornik Portugala, prve reprezentacije nakon Njemačke koja je demonstrirala lakoću kreiranja i postizanja pogodaka, nije mogao sakriti zadovoljstvo i ponos. "Bila je ovo sjajna predstava, sjajan pristup, sjajni pogoci. Ovo nam je trebalo. Dobro odigrana utakmica kako bi uoči Brazila motivacija i samopouzdanje bili maksimalni."

Prateći ciljeve koje je stavio pred sebe i svoje izabranike Queiroz je nakon impresivnog dvoboja stao na loptu. "Radi se o velikom rezultatu, ali tek je druga utakmica iza nas i još uvijek nismo napravili ništa. Sada se možemo okrenuti razmišljanju o prolasku i računicama koje nam njega garantiraju."

Kalkulacije oko prve, odnosno druge pozicije ne nalaze mjesta unutar portugalskog vodstva i kadra. Pobjeda u idućem susretu mogla bi značiti i sudar sa Španjolskom u osmini finala, no Queiroz poručuje: "Pokušat ćemo pobijediti i idućeg protivnika. Vjerujem da će pristup toj utakmici i želja biti jednaka kao danas."

Spreman je odgovor stručnjak na klupi Portugala imao i na pitanje koliko je na današnju pobjedu utjecao promijenjen početni sastav njegove vrste. "Ovaj je protivnik zahtijevao promjene. Najvažnije što smo danas dobili je potvrda kako svaki pojedinac u ovom kadru zaslužuje mjesto na Prvenstvu, ali i ta kako je svaki od njih spreman dati sve od sebe za dobro momčadi."

Dvostruki strijelac Tiago tek se kratko nadovezao na izbornika. "Danas je bilo vrlo važno zabijati."

Pred mikrofone je morao i izbornik demolirane momčadi, Jong-Hun Kim koji je odmah preuzeo odgovornost za visok i bolan poraz. "Kao vođa moram preuzeti krivicu za strategiju koja nije bila dobro izabrana. Kada je momčad pala Portugal je pojačao, a želja mojih igrača da izjednače dovela nas je do tragedije. Dali smo sve od sebe, ali nakon pada nismo mogli povezati redove i zbog toga su postigli toliko pogodaka."

SP 2010. - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Brazil3:1Obala Bjelokosti
Portugal7:0Sjeverna Koreja
1Brazil 35:2+37
2Portugal 37:0+75
3Obala Bjelokosti 34:3+14
4Sjeverna Koreja 31:12-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000722.06.2010. u 00:26
    nemojte pretjerivati
    The_Killer_0007