Nogomet

Villa: "Ovisimo sami o sebi"

Ivana Jurica • utorak, 22.06.2010.
Villa: "Ovisimo sami o sebi"
Foto: EPA

S dva pogotka Davida Ville Španjolci su u susretu sa Hondurasom stigli do prve pobjede u Južnoj Africi. Njihova je pobjeda mogla biti i uvjerljivija, no, i ovako s tri boda ulaze u posljednje kolo gdje ih čeka susret sa stopostotnim Čileom. Izbornik Hondurasa priznaje kako je Furija momčad sa kvalitetnijim pojedincima, te kako je njihova pobjeda posve zaslužena.

"Željeli smo Španjolcima nametnuti svoj stil igre. Ali poremetio nas je prvi Villin gol kod kojega je falilo koncentracije u mojoj momčadi. Kad smo uspostavili ravnotežu primili smo i drugi gol", kazao je izbornik posljednjeplasirane momčadi skupine H Reinaldo Rueda.

Rueda je dodao i kako je veća kvaliteta presudila u korist momčadi sa Pirinejskog poluotoka: "Španjolci su momčad sa puno odličnih individualaca, igrača koji sa samo jednim potezom mogu odlučiti utakmicu. I to je ono što je stvorilo razliku na terenu."

Španjolski izbornik Vicente Del Bosque vrlo brzo arhivirat će ovu utakmicu u kojoj je njegova momčad trebala pobijediti i sa većom razlikom: "Važno je bilo pobijediti, a mogli smo slaviti i uvjerljivije. Imali smo jasan cilj u igri i na terenu je to izgledalo dobro. Sad nam još preostaje utakmica s Čileom. Igrači su spremni, znaju se nositi s pritiskom."

Da je realizirao jedanaesterac David Villa izjednačio bi se na vrhu liste strijelaca sa Argentincem Gonzalom Higuainom. Ali, unatoč tome, i dva pogotka bila su dovoljna da svojoj momčadi donese pobjedu: "Znali smo da ako ne pobijedimo Honduras puno toga sebi možemo zakomplicirati. Ostvarili smo pobjedu od dva razlike, ali moram istaknuti kako je rezultat prenizak s obzirom na prikazano na terenu."

Najavio je Villa i susret s Čileom u posljednjem kolu po skupinama: "S ovim rezultatom ovisimo sami o sebi. S bilo kojom pobjedom protiv Čilea ostvarit ćemo plasman u drugu fazu natjecanja."

SP 2010. - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Čile1:0Švicarska
Španjolska2:0Honduras
1Španjolska 34:2+26
2Čile 33:2+16
3Švicarska 31:104
4Honduras 30:3-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000722.06.2010. u 00:28
    da bar nepobjede
    The_Killer_0007