Nogomet

Igraju i navijaju za Ganu

Lovro Štrbinić • srijeda, 23.06.2010.
Igraju i navijaju za Ganu

Nakon dva odigrana kola skupine D postoji mnogo opcija za prva dva mjesta u skupini. Situacija je dosta komplicirana, tako da će i Srbi i Australci pokušati doći do pobjede, pa je i vjerojatnost da ćemo gledati zanimljivu utakmicu vrlo velika...

Prije zadnjeg kola i utakmice protiv Australije Srbi na svom kontu imaju tri boda, osvojenih u susretu s Njemačkom. S druge strane, Australci su dosad zaradili samo jedan bod, i to vrlo hrabrom i borbenom predstavom u susretu protiv Gane, gdje su veći dio utakmice proveli s igračem manje.

Brett Emerton, veznjak Australije: "Još uvijek postoje matematičke šanse za naš prolaz i mi ćemo dati sve od sebe. Ukoliko pobijedimo, možemo odšetati s terena uzdignute glave."

Brojne kalkulacije prije zadnjeg kola uglavnom se svode na sljedeće. Dakle, Srbe pobjeda sigurno vodi dalje, dok će u slučaju remija osluškivati rezultat s druge utakmice u toj skupini. Tamo bi Gana, u tom slučaju, morala slaviti nad Njemačkom. U slučaju poraza, Srbi će se oprostiti od natjecanja i priuštiti si malo duži godišnji odmor.

Kod Australije je situacija jednostavnija utoliko što ih dalje vodi isključivo pobjeda. Međutim, čak ni osvajanje troboda u ovoj utakmici ne osigurava im plasman u osminu finala, već će za to biti potrebna i pobjeda Gane u drugoj utakmici. Nameće se zaključak da će tijek drugog dvoboja ove skupine uvelike utjecati i na razvoj događaja na stadionu Mbombela u Nelspruitu, gdje će ovaj susret biti odigran.

Milan Jovanović, napadač Srbije: "Neće biti lako. Moramo slaviti nad Australijom, a oni su dobra momčad. Iako su od Njemačke primili četiri pogotka, oni su dobro organizirana ekipa koju je teško slomiti. Također, imaju nekoliko igrača s iskustvom igranja u europskim klubovima."

Također, Australci će biti lišeni pomoći jednog od svojih najboljih igrača, Harryja Kewella, koji je u susretu protiv Gane zaradio crveni karton. No, u momčad se, nakon odrađene kazne zbog isključenja protiv Njemačke, vraća Tim Cahill, izuzetno bitna karika momčadi Pima Verbeeka. Kod Srbije se u momčad vraća Aleksandar Luković, koji je također pocrvenio u prvoj utakmici na ovom prvenstvu.

Vjerujemo da nas čeka uzbudljiva utakmica, pogotovo ukoliko rasplet one druge utakmice bude tjerao igrače na ovoj na dodatno zalaganje i želju za pobjedom.

Jedan od kvalitetnijih igrača i zvučnijih imena ove momčadi morat će na sebe preuzeti još veću odgovornost nego inače, pogotovo u situaciji kad nedostaje Harry Kewell. Nerijetko je ovaj veznjak zabijao ključne golove za reprezentaciju, a pristalice Socceroosa će priželjkivati da svoj golgeterski učinak obogati i večeras.

Stup je obrane reprezentacije Srbije, obrane koja je vrlo čvrsta kad je u punom sastavu. Primarni zadatak danas bit će mu što jednostavnije rješavanje obrambenih zadataka kako bi težište igre što više prebacio na polovicu protivnika, te eventualno svojom skok igrom pomogao svojim suigračima i u napadačkim akcijama.

SP 2010. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Gana0:1Njemačka
Australija2:1Srbija
1Njemačka 35:1+46
2Gana 32:204
3Australija 33:6-34
4Srbija 32:3-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 17:13
    ajde doma srbende,dosta vam je bilo !!! AUSTRALIA !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 16:24
    Ajmo australci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 16:18
    Samo hrabro i bez odbojke u šesnestercu i Srbija ide dalje! :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 15:36
    Pobjedite Vi pošteno i igrom Australiju i pustite Ganu na miru. Kombinacije su se uvijek odbijale u glavu - svima! I "oprez", već u 3 prethodna posta sam Vam to naglasio...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 14:12
    Nije bas realno da Gana pobedi Nemacku,tako da se mi nadamo porazu Gane od bar 2 razlike jer bi nas u tom slucaju i remi vodio dalje
    Obrisan korisnik