Nogomet

Capello: "Pronašao sam momčad"

Nikola Vlahović • srijeda, 23.06.2010.
Capello: "Pronašao sam momčad"
Foto: EPA

Engleska je svladala Sloveniju s 1:0 i tako došla do prve pobjede na ovom Svjetskom prvenstvu te je izborila odlazak među 16 najboljih momčadi. Slovenija se predstavila u dobrom svjetlu, ali na kraju nije izborila prolaz u drugi krug.

Zahvaljujući pogotku Jermaina Defoea Engleska je došla do minimalne pobjede nad Slovenijom te se tako plasirala u drugi krug natjecanja. Unatoč porazu, Slovenija je bila u drugom krugu sve do 91. minute, a onda je na drugoj utakmici Landon Donovan zabio i odveo SAD u drugi krug.

Strateg Engleske, Fabio Capello, nakon utakmice je izjavio: "To je ono što sam želio vidjeti, momčadski duh i da se svi zajedno bore. Pronašao sam pravu momčad i sada možemo igrati protiv svih reprezentacija. Nakon ove pobjede moji igrači mogu igrati bez straha. Jako sam sretan zbog pobjede i plasmana u drugi krug".

Vezane vijesti

Strijelac jedinog gola i igrač utakmice, Jermain Defoe nije skrivao zadovoljstvo nakon utakmice. "Najvažnije je da smo došli do pobjede. Našim navijačima bilo je teško nakon prve dvije utakmice. Oni nisu bili zadovoljni onim što smo pokazali na terenu. Međutim, i druge velike momčadi imale su problema na ovom Svjetskom prvenstvu. Bilo je najvažnije zadržati dobro raspoloženje u reprezentaciji, a to smo na kraju i učinili i to smo pokazali danas na terenu", rekao je Defoe.

Kapetan Engleske, Steven Gerrard, radio je puno problema Slovencima na lijevoj strani. "Napokon smo pokazali naše pravo lice i oduševljeni smo što idemo dalje. Moramo nastaviti dobro igrati i biti puno bolji u završnici. Ako budemo ponovili igru kao protiv Alžira onda nećemo daleko dogurati", dodao je veznjak Liverpoola.

Izbornik Slovenije, Matjaž Kek, priznao je da je razočaran što je njegova reprezentacija ispala sa Svjetskog prvenstva, ali ponosan je na svoje igrače. "Igrali smo protiv svjetske supersile i danas je pola svijeta 'drhtalo' kada je igrala mala Slovenija. Čestitam svojim igračima i nadam se da će im se ovo negdje vratiti. Engleska je imala bolju igru i više prilika, ali mi smo se pošteno borili i nedostajalo nam je malo sreće da postignemo gol", rekao je izbornik Slovenije u razgovoru za slovensku nacionalnu televiziju.

"Sve smo napravili da se plasiramo u drugi krug, ali igrali smo protiv odlične Engleske koja spada u nogometni vrh. Međutim, takva Engleska je zadnjih 15 minuta strepila na terenu. Moji igrači danas su 'spavali' u nekim situacijama, a protivnik je to znao kazniti. Hvala svima koji su bili s nama u Port Elizabethu", dodao je Kek.

Kapetan Slovenije, Robert Koren, priznao je da je cijela ekipa razočarana što su završili sa svojim igrama na jugu Afrike. "Bili smo svjesni toga koliko nam ova utakmica znači. Pritisak je bio ogroman. Nekoliko smo puta izgubili koncentraciju i oni su nas kaznili. Izuzetno smo razočarani, međutim, mislim da možemo biti ponosni na naš uspjeh. Mi smo ekipa koja želi uspjeh i ovi će momci i dalje ostati na okupu", zaključio je Koren.

SP 2010. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovenija0:1Engleska
SAD1:0Alžir
1SAD 34:3+15
2Engleska 32:1+15
3Slovenija 33:304
4Alžir 30:2-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 00:53
    Prije sam napisao da će Engleska sretno pobijediti Sloveniju i ponosno se plasirati dalje. Ali stvarno ih je gušt slušati kako su ponovno pronašli igru, kako moraju i dalje nastaviti dobro igrati itd itd. Ne znam dal im je netko objasnio da su zapravo na sreću pobijedili Sloveniju koju ( bez uvrede... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 00:01
    Poslje Elfa svoju momčad pronaći ćeš na aerodromu bookiranu za Heatrow (London)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 23:14
    bravo Don Fabio najaci sada prijatelju izbaci njemce i najaca si faca SP
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 21:25
    moj fabio izvukao te onaj polovnjak milner i njegovih par dobrih centarsuteva!
    Obrisan korisnik
  • Mihalj23.06.2010. u 21:04
    sad će si opet zabrijat da idu do kraja. bilo bi fino da ih recimo elf odmah izbaci
    Mihalj