Nogomet

Dunga: "Prošlo vrijeme tradicionalnih favorita"

Mihaela Bradovski • petak, 25.06.2010.
Dunga: "Prošlo vrijeme tradicionalnih favorita"

Eliminacija Francuske i Italije u prvom krugu Svjetskog prvenstva, smatra izbornika Brazila Carlos Dunga, dokaz je kako je vrijeme tradicionalnih nogometnih velesila prošlost...

Brazilski stručnjak dijeli mišljenje sve većeg broja kolega kako je uzrok jačanju ostalih nacionalnih vrsta globalizacija nogometa i u tome ne vidi ništa loše.

Kada su u pitanju baš Francuska i Italija, Dunga njihovo ispadanje vidi jednostavno objašnjivim. Francuskoj je presudila nezdrava atmosfera u svlačionici koja je svoju kulminaciju čekala već neko vrijeme, dok su Talijani precijenili svoje, odnosno podcijenili protivničke mogućnosti.

"Argentina i Brazil već su sada pod ogromnim pritiskom. Moramo iz utakmice u utakmicu napredovati jer ako ne igrate dobro bilo tko vas može eliminirati. Bez obzira što se na papiru vi favoriti. Prošli su dani kada su takve momčadi s pola snage mogle stići do pobjede. Igrači tih 'slabijih' reprezentacija igraju u najboljih klubovima svijeta. U slučaju Obale Bjelokosti riječ je o Barceloni, Real Madridu, Chelseaju."

Argentina se kroz skupinu uspješno othrvala pritisku i završila je s maksimalnih šest bodova, a isto danas ima priliku postići i Brazil.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!