Nogomet

Criscito: "Krivica na nama igračima"

Mihaela Bradovski • petak, 25.06.2010.
Criscito: "Krivica na nama igračima"
Foto: EPA

Nedugo nakon što je njegova vrsta doživjela debakl na Svjetskom prvenstvu i od njega se oprostila s posljednje pozicije skupine F, Marcello Lippi preuzeo je svu krivicu na svoja leđa. Dan kasnije isto su učinili i akteri s terena...

Iako su svjetski prvaci ispali najneugodnijim iznenađenjem Prvenstva, branič Azzurra Domenico Criscito uvjerava javnost i domaće navijače kako su on i suigrači dali sve od sebe u pokušaju obrane naslova.

Sada, nakon što su ih loše igre smjestile na avion za Italiju, Criscito ne bježi od odgovornosti. U svoje i ime ostatka momčadi stao je u obranu izbornika. "Mi igrači dijelimo krivicu među sobom. Mi smo ti koji nismo uspjeli na terenu napraviti ono što je izbornik tražio od nas. U zadnjoj je utakmici htio da pritisnemo protivnika, a mi smo umjesto toga stajali defenzivno i čekali njegove poteze."

Branič Italije nastavio je u istome tonu: "Izbornik je bio jako razočaran jer je zaista vjerovao u ovu momčad. Vjerovali smo i mi. Sada nam ostaje moliti za oproštaj jer smo gubili i ispali od slabijih momčadi. No dali smo sve od sebe."

"Igrali smo potpuno krivo čitavo prvo poluvrijeme utakmice protiv Slovačke. U nastavku je bilo bolje, ali ne i dovoljno. Razočaranje je veliko, grupu smo trebali proći bez ikakvih problema", nadovezao se na Criscita Gianluca Zambrotta.

Najprizemljeniji i najrealniji u komentarima na ispadanje bio je vratar Buffon. "Kada u tri utakmice niste sposobni upisati pobjedu i trebate se vratiti kući i zapitati što nije bilo dobro. Fizički smo bili dobro pripremljeni. Osobno smatram da nam nedostaje ideje u igri."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 21:23
    Nedostaje im novi(mladi) pirlo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 15:00
    Nedostaju vama Del Piero i Totti.
    Obrisan korisnik