Nogomet

Dunga: "Frustrirani portugalskom defenzivom"

Mihaela Bradovski • petak, 25.06.2010.
Dunga: "Frustrirani portugalskom defenzivom"
Foto: EPA

Iako je dvoboj Portugala i Brazila mogao i trebao ponuditi više od onoga što zaista je, izbornik drugoplasirane reprezentacije skupine G, Carlos Queiroz smatra kako je utakmica mogla zadovoljiti apetite poklonika nogometa. S druge strane, Dunga nije zadovoljan rezultatom, a krivac za to je portugalska taktika..

Osvojenim bodom više mogu biti zadovoljni Portugalci koji su tako potvrdili prolazak među 16 najboljih, a iako su i sami imali nekoliko vrlo dobrih prilika, dvije Eduardove obrane itekako su utjecale na konačan rezultat. Rezultat koji ih je na kraju ostavio u impresivnom nizu bez primljenog pogotka. Queiroz misli ponešto drugačije.

"Mislim kako je ovo bila sjajna utakmica, festival nogometa. Brazil je igrao čvrsto od prve minute, ali nakon uvodne dominacije mi smo počeli kontrolirati igru. Na kraju je to bila utakmica u kojoj smo mi napadali, a oni se branili."

Vezane vijesti

Prolaz skupine bez poraza i primljenog pogotka velik je uspjeh za njegovu momčad. Bez obzira na pojedince koje ima na raspolaganju, Queirozov kadar nije svrstavan među favorite. Neće to biti slučaj niti nakon osvojenih pet bodova u skupini smrti, no napredak u odnosu na pripreme je očit.

"Danas je dan za slavlje jer se Portugal plasirao u osminu finala. Moji su nogometaši igrali ekstremno dobro i moram im na tome čestitati. Kada se trebalo braniti branili smo se, kada je trebalo napadati napadali smo. No odlični su bili i Brazilci i remi je pravedan rezultat."

Brazilski stručnjak ipak ne dijeli mišljenje svog kolege. Dunga je svjestan kako njegovi igrači nisu dali od sebe sve što su mogli. Osim toga, viđenje utakmice dvojice izbornika potpuno se razlikuje.

"Nisam sretan, nitko među nama nije. Brazil uvijek igra na pobjedu i to smo pokušavali i sada. Portugal međutim nije želio napadati, oni su se odlučili braniti. Za razliku od njih mi smo bili spremi krenuti prema naprijed, ali pogoci nisu išli."

Kako bi obranio predstavu svog sastava Dunga je s javnosti odlučio podijeliti razlog neuspjeha. "Moja je momčadi bila frustrirana portugalskom defenzivom. Branili su se od središnjice, a kroz takvu nije bilo lako proći. A opet smo uspjeli upisati dvije, tri prilike za pogodak."

Izostanak Kake i Elana tako nije razlog što Brazil nije stigao do novog troboda. "Njih su dvojica fantastični igrači, ali kako je Portugal danas igrao i njima bi bilo teško nešto napraviti."

SP 2010. - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Portugal0:0Brazil
Sjeverna Koreja0:3Obala Bjelokosti
1Brazil 35:2+37
2Portugal 37:0+75
3Obala Bjelokosti 34:3+14
4Sjeverna Koreja 31:12-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 23:39
    Pa ovaj Queiroz il je mutav il laze-tekma je bila GROZNA!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 21:44
    Branili su se od središnjice??? Pa koji je Portugalcima vrag - pa zna se da se protivnika pušta do svog šesnaesterca a tek onda ga se napada !?!" Za razliku od njih mi smo bili spremni krenuti prema naprijed, ali pogoci nisu išli." Vjerojatno im Dunga na počecima poluvremena nije objasnio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik