Nogomet

Torres: "Vjerovali smo u sebe"

Ivana Jurica • subota, 26.06.2010.
Torres: "Vjerovali smo u sebe"
Foto: EPA

Zadovoljan je nakon pobjede nad Čileom, osvajanja prvog mjesta i plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva bio španjolski izbornik Vicente Del Bosque. I Čileanci su imali razloga za zadovoljstvo, s igračem manje u drugom dijelu uspjeli su doći do pogotka, a također ulaze u drugi krug...

"Ova će nam pobjeda dati još veću sigurnost u vlastite mogućnosti. Jer poraz u prvom kolu poremetio nam je mir" - prvi je komentar Vicentea Del Bosquea, španjolskog izbornika, poslije 2:1 pobjede nad Čileom.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica. Ova, kao niti jedna druga utakmica, nije jednostavna. Posebno, jer smo mi bili pod velikim pritiskom. Najvažnije je da smo osvojili tri boda, plasirali se u daljnji tijek natjecanja. Čeka nas teška utakmica protiv Portugala" - Del Bosqueove misle već su usmjerene prema sljedećem suparniku.

Vezane vijesti

Napadač Fernando Torres naglasio je kako su iznimno ozbiljno shvatili posljednjeg protivnika u skupini H: "Znali smo da je neodlučeni rezultat Čileancima dovoljan za prvo mjesto. Isto tako znali smo i da će to biti težak susret, jer Čile nije momčad koja se samo brani i čeka svoju priliku iz kontri. Ali, mi smo vjerovali u sebe."

Susret je ranije od suigrača zbog problema s ozljedom završio veznjak Xabi Alonso. Vjeruje da će do osmine finala i susreta sa Portugalom biti spreman: "U drugom sam poluvremenu igrao iako sam imao problema s ozljedom gležnja. Ali nakon drugog udarca u gležanj više nisam mogao. Tražio sam zamjenu jer me boljelo. Nadam da ću moći igrati protiv Portugala."

Pogodak Rodriga Millara u 47. minuti, tek što je ušao u igru, ublažio je čileanski poraz. No, iako poraženi, plasirali su se u osminu finala kao drugoplasirana momčad skupine H: "Zabili smo gol i nakon uloženog truda tijekom cijelog prvenstva mislim da smo zaslužili ići dalje, pogotovo nakon prve dvije utakmice. Ostvarili smo cilj koji smo si nametnuli uoči početka prvenstva, a to je osmina finala. Imamo sjajnu momčad i daj Bože da uspijemo pobijediti Brazil u sljedećoj utakmici."

SP 2010. - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Čile1:2Španjolska
Švicarska0:0Honduras
1Španjolska 34:2+26
2Čile 33:2+16
3Švicarska 31:104
4Honduras 30:3-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!