Tenis

Federer: "Razočaran sam i mučim se"

Tea Lokas • srijeda, 30.06.2010.
Federer: "Razočaran sam i mučim se"
Foto: EPA

Nakon poraza u četvrtfinalu svog najdražeg turnira Roger Federer osvrnuo se na svog protivnika, nadolazeće tjedne (odmora) te neke zdravstvene probleme koji su ga mučili još od Hallea...

Federer je pred novinarima priznao da je razočaran zbog poraza, no imao je poneku lijepu riječ i za svog protivnika Berdycha: "Ne, ne mislim da sam igrao loše. Ali on je jednostavno "zagrizao". Znam Berdycha, igrao sam s njim već desetak puta, to je način na koji on igra, znate".

"Razočaran sam načinom na koji igram. Nisam mogao igrati onako kako sam htio. Pomalo me muče leđa i loga, imam problema s tim i to mi ne dozvoljava da igram onako kako bih to htio", rekao je Federer opravdavši tako donekle i par loših izvedbi od finala Hallea.

"Problem s nogom pojavio se u finalu Hallea i do sada se nije sasvim povukao. Pojačao se nakon meča prvog kola, da bi otišao nakratko te se nastavio javljati tijekom mečeva. Što se leđa tiče, ona me smetaju u većoj mjeri zadnjih pet do šest dana, također u finalu Hallea. Već par godina to imam, mislim da dosta igrača ima također. Nije lijep osjećaj kada se pojavi i ne možete igrati slobodno."

Na pitanje hoće li ga ovo učiniti još više željnim pobjede Federer je rekao: "Naravno. Jedva čekam Pariz i Wimbledon dogodine, to je sigurno. Bili su to frustrirajući turniri za mene, iako nije bilo toliko loše. Ljudima je četvrtfinale šok, ali četvrtfinale je solidan rezultat."

Ipak, Švicarac je priznao da se trenutno muči i da ga to razočarava.

"Dva tjedna potpunog odmora", zaključio je svjetski broj dva nakon još jedne lekcije prije samog vrhunca turnira.

Na kraju se Roger našalio nakon konstatacije novinara da Andy Murray nema osobitu prijetnju ove godine za osvajanje svoje prve titule u All England Clubu: "Da, istina, Rafa igra užasno u zadnje vrijeme, Soderling također nije prijetnja. Đoković više ne može igrati kako je nekad, tako da ima zaista lagan put do pobjede. Molim vas, poštujte igrače. Sigurno je da je Andy Murray odličan igrač i da ima šanse ovdje pobijediti. Svi to znamo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 20:08
    haha, sanelchicka, bitno je da si ti to zamjetio, pravi si, samo tako nastavi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2010. u 10:27
    roger je najveći svih vremena ne samo zbog silnih rekorada koje nitko neće srušiti, već i zbog načina na koji se ophodi sa nama, laicima, van terena. svaka čast, to je pravi šampion!
    Obrisan korisnik
  • rios01.07.2010. u 10:14
    Joj dajte prestanite moralizirat. Nije ni čudo da mu je teško prihvatit poraz, nakon tolikih pobjeda i osvojenih GS-ova i 6 wimbledona. Normalno je priznao da je Berdych igrao bolje, da je grizao i da je to pravi Berdych koji tako igra. Šta bi mu trebao lizat noge, zato kaj je ovaj pobijedio?? Osim... [više na forumu]
    rios
  • rios01.07.2010. u 10:02
    Joj dajte prestanite moralizirat. Nije ni čudo da je Federeru težak poraz, jer na poraze svih ovih godina jednostavno nije navikao. Uopće nije bio loš na intervjuu,šta bi trebao lizat noge Berdychu jer ga je ovaj pobijedio? Rekao je kratko da je Berdych bio bolji i gotovo, da je zagrizao i bok. I... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik01.07.2010. u 01:31
    ma kakav pederer, kad gube traži izliku, veze on nema...pogledajte intervju posle meča s berdychom i vidjet ćete kakav je taj vaš gospodin...ni g od gospodina, popljuvao je berdycha i rekao da je imao više sreće danas...smješno u najmanju ruku, ne zna gubit i točka...a rafa je jedan jedini, kad ga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik