Tenis

Berdych: "Jedva čekam petak"

Tea Lokas • srijeda, 30.06.2010.
Berdych: "Jedva čekam petak"
Foto: EPA

Tomaš Berdych uspio je napraviti senzaciju protiv Rogera Federera i usmjeriti sve kamere na sebe. Je li u njemu ostalo dovoljno želje i snage da isto učini u petak Novaku Đokoviću i što misli o Švicarčevom fizičkom stanju o kojem se pričalo nakon susreta?

"Nisam iznenadio samog sebe. Znao sam da je ključ u tome da u meč uđem kako sam ušao i jako sam zadovoljan svojom današnjom izvedbom. Igrao sam zaista dobro", komentirao je Tomaš Berdych nakon velike pobjede nad Rogerom Federerom u četvrtfinalu Wimbledona.

Što se tiče loših trenutaka u meču spomenuo je dio drugog seta: "Što se slabih momenata tiče imao sam ih u drugom setu kada sam izgubio servis dajući mu time šansu da osvoji set."

Upitan je li primijetio Federerove fizičke probleme u meču rekao je: "Ne znam da li samo traži izliku za poraz ili takvo što. Da, događa nam se to svima. Mislim da je bio sto posto spreman."

"Poštujem Rogera zbog svega što je napravio. To što je rekao samo je njegovo viđenje ovoga što se dogodilo, mene za to nije briga", završio je odrješito Čeh.

Osvrt na Đokovića koji ga čeka u petak te s kojim je igrao dva puta i nije osvojio niti set, bio je nešto duži: "Vidjet ćemo u petak, ali stvari će sada biti drugačije, igramo polufinale Grand Slama i dugo je prošlo od posljednjeg susreta. Bit će teško, mislim da smo se obojica puno promijenili, a da se dođe do polufinala potrebno je samopouzdanje na razini, tako da će obojici biti jednako. Željno očekujem taj meč."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!