Tenis

Samo Đoković bez muke

Tea Lokas • srijeda, 30.06.2010.
Samo Đoković bez muke
Foto: EPA

Osim izbačenog vladara travnate podloge, Rogera Federera, iznenađenja u četvrtfinalnoj fazi natjecanja nije bilo. Nadal i Murray su uz nešto mučenja u prvom setu uspješno prešli svoje prepreke, dok je Đoković imao najuvjerljiviju predstavu dosad...

Bez problema kakvih je imao Andy Roddick, Novak Đoković svladao je wimbledonsko iznenađenje, Tajpežanina Yen-Hsun Lua. Po drugi put u karijeri Srbin se plasirao u polufinale Wimbledona izgubivši samo 12 poena u 13 servis-gemova i ne susrevši se s break loptom nijednom u susretu.

Arhiviravši Azijca konačnim rezultatom od 6:3, 6:2, 6:2, Đoković je osigurao meč polufinala sa slavljenikom dana - Tomašem Berdychom, a bilo koji da se plasira u finale naći će se tamo po prvi put u karijeri.

"Ništa nije lagano u ovoj fazi natjecanja, ali način na koji sam igrao zaslužio je pobjedu. Sve udarce sam pogađao i igrao sam zaista solidno sa svih dijelova terena. Sretan sam svojom današnjom izvedbom", zaključio je polufinalist iz 2007.

Iako je loše ušao u susret (3:6), Rafael Nadal izborio je plasman među prvih četiri odličnom izvedbom u sljedeća tri seta. Nadal se protiv starog znanca Robina Söderlinga izvukao iz početne krize i slavio u četiri seta rezultatom 3:6, 6:3, 7:6 i 6:1. Za finale će se sukobiti sa Škotom Murrayem.

Domaći ljubimac Murray slavio je nad Jo-Wilfriedom Tsongom u sličnom scenariju Nadalovom. Prvo je Tsonga u tie-breaku dobio prvi set, da bi Škot istom mjerom uzvratio u drugom setu. Preostali dio susreta lagano je zaključio s dva puta po 6:2. Murray je u borbi za prvu britansku krunu u Wimbledonu još od 1936.

Francuz je u svom stilu prokomentirao dvoboj: "Kako da vam objasnim? Danas sam igrao tenis s Andyjem Murrayem na središnjem terenu. Igrao sam dobro, ali on je bio bolji. I to je to", najjednostavnije moguće Tsonga je pojasnio što se to zbilo u srcu All England Cluba.

Wimbledon, četvrtfinale, tenisači: Tomaš Berdych (CZE, 12) - Roger Federer (SUI, 1) 6:4, 3:6, 6:1, 6:4, Rafael Nadal (SPA, 2) - Robin Söderling (SWE, 6) 3:6, 6:3, 7:6(4), 6:1, Novak Đoković (SRB, 3) - Yen-Hsun Lu (TPE) 6:3, 6:2, 6:2, Andy Murray (GBR, 4) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA, 10) 6:7(5), 7:6(5), 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2010. u 01:34
    Murray do kraja
    Obrisan korisnik