Nogomet

Japan i Južna Koreja traže izbornike

Borna Rupnik • petak, 02.07.2010.
Japan i Južna Koreja traže izbornike
Foto: EPA

Južnokorejskom izborniku Svjetsko je prvenstvo bilo posljednja postaja na reprezentativnoj klupi. Jung-Moo Huh potvrdio je svoj odlazak, a novog trenera traže i Japanci...

Jung-Moo Huh uveo je reprezentaciju Južne Koreje u osminu finala Svjetskog prvenstva u skupini s Argentinom, Nigerijom i Grčkom, no poraz od Urugvaja označio je kraj njegovog mandata. Ugovor mu je istekao, a Huh je potvrdio ranije najave o odstupanju.

"Ne radi se o ostavci, odlučio sam da neću produživati suradnju. Želim napuniti baterije i provesti neko vrijeme sa svojom obitelji. Osim toga, u našoj zajednici ima mnogo dobrih trenera i treba im dati priliku", izjavio je Huh.

Južnokorejski nogometni savez objavio je da planira objaviti ime njegova nasljednika do 10. srpnja. Huh je izborničku funkciju obavljao od 2007. godine, nakon što je Pim Verbeek otišao na klupu Australije.

U potragu za novim izbornikom kreću i Japanci jer je razočarani Takeshi Okada nakon ispadanja od Paragvaja na jedanaesterce ponovio svoju želju za odlaskom.

Kao kandidati za njegov posao navode se Argentinci Marcelo Bielsa i Jose Pekerman. Morat ćemo pažljivo odabrati najbolje rješenje za japanski nogomet", izjavio je predsjednik tamošnjeg saveza, Motoaki Inukai.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!