Nogomet

Rajevac: "Okrutno", Mandela tješi Gyana

Borna Rupnik • subota, 03.07.2010.
Rajevac: "Okrutno", Mandela tješi Gyana
Foto: EPA

Dvoboj Urugvaja i Gane u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva bio je posljednji za afričkog predstavnika, a ni izbornik Rajevac nije sasvim mogao vjerovati što se sve dogodilo. Tragičara Asamoaha Gyana pritom je tješio i sam Nelson Mandela...

Cijela je Afrika u petak navečer stala iza Gane, no u nevjerojatnom raspletu u polufinale je na noge Nizozemcima otišao Urugvaj. Ganski izbornik Milovan Rajevac objašnjenje je potražio čak i među višim silama.

"To je okrutno, ali i to je nogomet. Bili smo tako blizu, a ostali smo praznih ruku. Mogli smo ispisati povijest. U nekim trenucima mi se činilo da neka viša sila kontrolira zbivanja, netko - od gore", prokomentirao je Milovan Rajevac.

Sve bi bilo drukčije da je Asamoah Gyan u 120. minuti pogodio kazneni udarac. Napadača je malo tko mogao utješiti poslije utakmice, ali preko Ganskog nogometnog saveza obratio mu se i sam Nelson Mandela.

"Nelson Mandela nam je javio da je ponosan na sve igrače Gane, a Asamoahu Gyanu poručuje da je ponosan na njegov trud i sve što je pokazao na utakmici za svoju zemlju. Takva je podrška uistinu posebna i mnogo nam znači", stoji u službenom priopćenju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 19:37
    kad te neće onda NEĆE!!!
    Obrisan korisnik