Nogomet

Fabregas: "Još nije gotovo"

Ivana Strahija • subota, 03.07.2010.
Fabregas: "Još nije gotovo"
Foto: EPA

Iako su pobjedom nad Paragvajem prošli u polufinale, Španjolac Cesc Fabregas upozorava da to nije dovoljno i da treba pobijediti Njemačku za finale.

Cesc Fabregas, veznjak Arsenala, u igru je u Španjolskom dresu ušao tek u 56. minuti umjesto Torresa, a već se u 59. mogao proslaviti, da je sudac Batres dosudio očigledni penal nad njim, nakon prekršaja paragvajskog vratara Villara.

Španjolci su na kraju ipak pobijedili zahvaljujući golu Ville, ali Fabregas upozorava da ulazak u polufinale nije dovoljan: "Pobijediti i ući u polufinale je odličan osjećaj, ali još nismo stigli do svog cilja. Treba svladati Njemačku i najmanje doći do finala, inače će nam ostati veliki osjećaj da smo došli na korak do velike stvari."

Vezane vijesti

Igrom su Španjolci mahom zadovoljni, no za polufinale će trebati poboljšati sitnice, smatra Fabregas: "Utakmica protiv Paragvaja bila je izuzetno teška i sretni smo što smo na kraju mi slavili. Za ulazak u finale trebat ćemo biti još bolji, u to nema sumnje."

O Nijemcima, koji su Argentinu ranije danas poslali kući, Fabregas ima jako dobro mišljenje: "Gledali smo utakmicu protiv Argentine i vjerujem da je Njemačka sigurno jedna od najboljih momčadi turnira. Polufinale protiv njih bit će izuzetno teška utakmica, a mi ćemo morati biti u svojem najboljem izdanju ukoliko želimo vidjeti finale."

Španjolski izbornik Vicente Del Bosque je pak priznao da je rezultat protiv Paragvaja trebao biti uvjerljiviji: "Imali smo dosta dobrih stvari u igri, ali nam posjed lopte nije donio prednost na koju smo navikli. No, pobjedom smo ušli među četiri najbolje momčadi na svijetu, ovo je velik dan za španjolski nogomet i trebamo slaviti, za analize će biti vremena."

Njegov kolega na protivničkoj klupi, izbornik Paragvaja Gerardo Martino, je proklinjao svoju sreću: "Sami smo krivi za poraz. Pokazali smo da možemo igrati protiv Španjolaca, ali nismo mogli loptu utjerati u gol. Nismo imali sreće. Sad treba sjesti i razmisliti kako dalje."

SP 2010. - doigravanje

četvrtfinale

Nizozemska2:1Brazil
Urugvaj5:3 **Gana
Argentina0:4Njemačka
Paragvaj0:1Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2010. u 22:50
    Elf će pregazit Furiju,pa će i Villa vrijedit koji miliončić manje.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2010. u 13:29
    njemačka ima dobru obranu jos bolje kontre...tesko ce spanjolska proc elfa
    Obrisan korisnik