Nogomet

Tabarez: "Ponosan sam na svoje igrače"

Marin Pintur • srijeda, 07.07.2010.
Tabarez: "Ponosan sam na svoje igrače"
Foto: EPA

Iako je bolno ispasti na korak do finala Svjetskog prvenstva, Urugvajci su bili zadovoljni i ponosni nakon susreta s Nizozemskom. Okreću se sljedećem susretu gdje će pokušati doći do brončane medalje...

Po broju primljenih komplimenata, urugvajski izbornik Oscar Tabarez je sigurno u vrhu svjetskog prvenstva. Složio je čvrstu i teško pobjedivu reprezentaciju koja je bila pravi hit turnira. "Normalno je da sam malo razočaran što nismo uspjeli doći do finala, ali izrazito sam ponosan na svoje igrače koji su se borili do samog kraja. Više od toga ne mogu tražiti ni ja, niti naši navijači. Dali smo sve od sebe, a li to ovog puta nije bilo dovoljno. Nizozemska je zasluženo otišla u finale", rekao je Tabarez.

Urugvajski veznjak Alvaro Pereira upozorava da je još jedna utakmica pred njima. "Odlučilo je vrijeme u kojima su Nizozemci postizali svoje pogotke. Pogodak Sneijdera je došao otprilike kad smo mi igrali najbolje na utakmici. Ipak, ponosan sam što sam dio ove momčadi koja piše povijest u Južnoafričkoj Republici. Još ne mogu reći jesam li potpuno zadovoljan. Pred nama je još jedan susret, a razlika između trećeg i četvrtog mjesta je ogromna", izjavio je nogometaš Porta.

Egidio Arevalo je također bio tužan, ali i zadovoljan dosad prikazanim. "Odigrali smo dobar turnir, ali šteta što smo propustili priliku da uđemo u finale nakon toliko godina. Nažalost, Nizozemska je ovog puta bila bolja. Takav je nogomet, možda ćemo uspjeti sljedeći put".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!