Nogomet

Villa: "Došli smo po naslov"

Marin Pintur • četvrtak, 08.07.2010.
Villa: "Došli smo po naslov"
Foto: EPA

Španjolci su stigli na korak do dvostruke krune. Aktualne europske prvake samo pobjeda nad Nizozemskom dijeli od osvajanja prvog naslova svjetskog prvaka u svojoj povijesti. Nakon pobjede nad Njemačkom, svi su puni samopouzdanja.

Izbornik Španjolske Vicente Del Bosque je nakon utakmice bio miran i staložen kao i obično. "Igrači su dali sve od sebe i mislim da smo pružili dobru partiju u svim segmentima. Pred nama je još jedan susret. Ako ponovimo ovakvu igru, sigurno će nam biti lakše doći do naslova, iako je Nizozemska iznimno težak protivnik", riječi su španjolskog stratega.

Prema službenom sponzoru Svjetskog prvenstva, za igrača utakmice je proglašen Xavi Hernandez. "Presretan sam zbog ove pobjede do koje smo zasluženo došli. Kontrolirali smo igru, imali veći posjed lopte i pogodak je stigao kao nagrada. Nizozemska je odlična momčad koja je u dobroj formi, ali mi ćemo igrati svoju igru i ako odigramo kao danas, imamo veliku priliku za naslov", rekao je virtuoz Barcelone.

David Villa se nije uspio upisati u listu strijelaca, međutim to mu u ovom trenutku nije nimalo važno. "Presretan sam zbog ovog rezultata, a pogotovo zbog činjenice da igramo sve bolje što se turnir bliži kraju. Nije bilo lako dogurati ovako daleko, ali mi smo došli po naslov i sad smo jako blizu da i uspijemo u tome", izjavio je Villa koji trenutno sa Sneijderom dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca.

Jedan od stupova španjolske reprezentacije je sigurno i neumorni Xabi Alonso. "Ovo je odličan osjećaj. Mislim da smo odigrali odlično, a Puyol je postigao prekrasan zgoditak. Nadam se da ćemo u nedjelju imati još mnogo razloga za slavlje", zaključio je Alonso.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.07.2010. u 18:30
    došo si po kitu kad si odlazio iz valencije :)) nadam se da ćeš propast!
    Obrisan korisnik