Nogomet

Löw: "Španjolcima je nemoguće uzeti loptu"

Marin Pintur • četvrtak, 08.07.2010.
Löw: "Španjolcima je nemoguće uzeti loptu"
Foto: EPA

Njemački reprezentativci su bili redom razočarani, ali priznali kako su izgubili od kvalitetnije momčadi. Izbornik Joachim Löw je posebno nahvalio Španjolce uvjeren da će osvojiti svjetski naslov.

Iako je opet dokazao da je vrhunski taktičar, Joachim Löw nije uspio u namjeri nadmudrivanja Španjolske. "Sve pohvale Španjolcima. Zaluženo su došli do finala jer su najbolja momčad u posljednjih nekoliko godina. Odlično kombiniraju, praktički im je nemoguće oduzeti loptu. Moja je momčad odigrala odličan turnir, ali jučer nije bila na visini zadatka. Razočarani smo, ali Španjolska je ipak bila bolja", priznao je njemački izbornik.

Kapetan Philipp Lahm neće biti u prilici podići pobjednički pehar. "Teško je izgubiti u polufinalu, jako smo tužni. Visoko smo postavili svoje ciljeve, ali nismo igrali dobro, kao da nam je nedostajalo hrabrosti", neutješan je bio branič Bayerna.

Manuel Neuer nije imao nikakve šanse kod Puyolovog udarca. "Iako znamo da je iza nas vrlo dobar turnir, trenutno smo jako razočarani. Nismo bili pravi na napadačkom planu, dok je Španjolska kontrolirala igru i stvorila puno više prilika od nas", izjavio je mladi njemački vratar.

Marcell Jansen je odigrao gotovo cijelo drugo poluvrijeme. "Ovo je bila potpuna drugačija utakmica nego s Argentinom. Organizacija igre španjolske reprezentacije je na nekoj višoj razini od svih ostalih. Znali smo da moramo biti strpljivi, odoljevali smo što smo više mogli, ali oni su jednostavno bili bolji i zasluženo pobijedili", zaključio je Jansen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.07.2010. u 10:43
    svaka im čast za prikazano a što se španjolaca tiče ko im uzme loptu ja ga častim pivom cili život obožavam ih ali mi ih je pun ku... kad će Xavi više u penziju?:(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2010. u 23:44
    slobodni na 16 metara i cisti crveni karton za ramosa!!
    Obrisan korisnik
  • cameosis08.07.2010. u 23:12
    penal ne, ali dva slobodna udarca na 16 metara.
    cameosis
  • Obrisan korisnik08.07.2010. u 17:09
    Njemci su pokradeni za citi penal..bio bi skroz drugaciji tjek igre da su njemci zabili i poveli..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2010. u 16:05
    ma löw je pickica uvjek sere kad izgubi zato ja ne volim njemce zato sto kad neko natjecanje pocne oni sebe vide kao prvaka bili oni favoriti ili ne tako je bilo za formulu 1 schumi prvak schumi prvak nema ga ni medju prvih 10 u bodovima de allahati sutite pizde jedne
    Obrisan korisnik