Nogomet

"Nizozemcima treba učiniti što i Nijemcima"

Borna Rupnik • nedjelja, 11.07.2010.
"Nizozemcima treba učiniti što i Nijemcima"
Foto: EPA

Prvo španjolsko ime na Svjetskom prvenstvu svakako je David Villa, koji vjeruje da će ključ pobjede u finalu ležati upravo u posjedu lopte...

Španjolska i Nizozemska odmjerit će snage večeras u finalu Svjetskog prvenstva, a pobjednik će uzeti svoju prvu titulu najboljeg na svijetu u povijesti. I jedni i drugi svjesni su uloga, a David Villa smatra se jednom od prevaga na strani Furije.

Xavi: "Ne mislim da će se voditi bitka na sredini terena. Pobijedit će ona momčad koja bude imala već posjed lopte, zato se moramo pobrinuti oko toga. No, i Nizozemci su dobri na tom području. Španjolska zasad nije bila posebno efikasna, ali samo zato što nam je realizacija ispod prosjeka. Bit će važno stati na kraj tome baš u finalu".

Novopečeni član Barcelone vjeruje istom receptu kao i protiv Njemačke: "Nijemci su željeli loptu kako bi iskoristili svoje vrline, ali mi smo je uzeli i natjerali ih u obranu. Isto moramo učiniti i Nizozemcima jer će i oni željeti imati loptu u nogama. Vole igrati i napasti".

"Otežamo li im taj segment i uspijemo zadržati loptu kao protiv Njemačke, na dobrom smo putu prema pobjedi", dodao je David Villa.

O tome tko će mu biti partner u prednjoj liniji Villa nije želio polemizirati. Odgovaraju mu i Pedro i Fernando Torres, a Villa će biti zadovoljan svim odlukama izbornika Vicentea del Bosquea.

"Čast mi je zaigrati s bilo kime od njih dvojice. Spektakularni su igrači koji mi pomažu obavljati sve zadatke. To je ujedno i ljepota ove Španjolske, imamo mnogo igrača koji mogu uskočiti kada treba", zaključio je lovac na titulu prvog strijelca prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 18:36
    tomtomasic bilo je sudackih gresaka,akcija u kojoj su svicarci zabili gol nije sviran ocigledan penal koji je napravio cassilas a zna se da prednosti nema u 16 metara sto znaci da svicarci nisu zabili gol u toj akciji sudac ne bi vratio na penal, u drugom poluvremenu nije uopce bilo puno prekida i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 18:10
    Nije istina da je stvar samo u posjedu lopte (pogledati pod rubrika Švicarska) već u tome koliko se vlastiti posjed lopte oplodi i iskoristi na štetu protivnika. Iako sam cijelo vrijeme navijao za njih, u finalu ću navijati za oranje jer ni protiv Portugala a ni protiv Njemačke nisu rekli da su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 16:52
    halo spanjolci ne radujte se prerano lopta je okrugla
    Obrisan korisnik