Nogomet

Kuijt: "Sami smo si krivi"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 12.07.2010.
Kuijt: "Sami smo si krivi"
Foto: EPA

Nizozemac Dirk Kuijt vrlo je sportski i korektno podnio poraz u finalu Svjetskog prvenstva, iako simpatizerima narančaste boje nije bilo lako podnijeti pogodak u 116. minuti...

Španjolska je pobjedom nad Nizozemskom (1:0) postala novi svjetski prvak. Nogometaši u narančastim dresovima po treći su puta u povijesti ostali praznih ruku u finalu, a Dirk Kuijt prenio je dio dojmova iz nizozemske svlačionice.

"Ovo je strahovito razočaravajuće, bili smo tako blizu", izjavio je Liverpoolov igrač po završetku susreta. "Imali smo svoju priliku", dodao je.

"Ali samo nekoliko minuta prije kraja produžetka dogodilo nam se - ono", nastavio je Dirk Kuijt, ciljajući na pobjedonosni pogodak Andresa Inieste, dovoljan za slavlje Furije.

Kuijt je pritom odlučio ne upirati prstom u engleskog suca Howarda Webba, kao neki njegovi kolege: "Sami smo si krivi. I meni se ponekad učinilo da su neke odluke otišle na španjolsku stranu - Heitinga je olako dobio dva žuta kartona - no mi smo odgovorni za poraz, a Španjolska je zasluženi pobjednik".

"Najviše moramo biti ljuti na sebe jer smo mogli zabiti preko Arjena Robbena. Šansa je bila tu, no završilo je tako kako je završilo", rekao je Kuijt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 17:20
    Cruijff - Cruyff, van Niesteroij - van Niesteroy, Makaaij - Makaay. Možda sam ih krivo spellao, ali manje bitno. y kao takav ne postoji u nizozemskom jeziku. A kada se piše y misli se na "slovo" IJ. Zato jer su pisanim slovima skoro identični i zato jer se ij čitao kao što se i y čita u engleskom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • beaver12.07.2010. u 16:19
    svaka cast kuyt.
    beaver
  • Mihalj12.07.2010. u 10:01
    da a zašto se onda svugdje do sad pisalo kuyt
    Mihalj
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 02:20
    Otkad zna sa sebe :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 01:56
    lijepo je netko napisao, dosad se činio glupav, al otkako ovo izjavi-nema sumnje!
    Obrisan korisnik