Nogomet

Medulin otvorio pobjedom

Mihaela Bradovski, Vedran Babić • utorak, 13.07.2010.
Medulin otvorio pobjedom
Foto: Mihaela Bradovski

U austrijskom Linzu u ponedjeljak 12. srpnja službeno je otvoren nogometni festival mladih u organizaciji Komm Mit-a na kojem i Hrvatska ima svog predstavnika. U prvoj utakmici u skupini 3 NK Medulin je ostvario i prvu pobjedu porazivši momčad Rotalisa iz Litve.

SFK Rotalis - NK Medulin 0:2 (0:1)

ALLtogether european youth festival, Linz
13. srpnja, prvo kolo skupine 3, U-13
Strijelci: Mataja 0:1, Urošević 0:2

SFK Rotalis Vilnius: Dmitrijus Tutyškinas, Marius Gaižauskas, Edvin Gudkov, Lukas Vaičiunas, Darius Osetrovas, Albert Voskunovič, Norbert Purto, Gytis Paulauskas, Simas Cicenas, Ernestas Gerasimovas, Elvinas Ališauskas, Maksim Melnikov, Martin Rakov, Dominykas Valauskas. Trener: Viktoras Osetrovas, Aleksandr Kosmač.

NK Medulin 1921: Vanja Ruba, Dino Balde, Mateo Bošnjak, Erik Jusufi, Gianluca Marangon, Domagoj Ružić, Filip Marinović, David Mihajlović, David Barišić, David Mataja, Ante Škaro, Luka Bestulić, Luka Žmak, David Božac, Save Spiroski, Saša Urošević. Trener: Matija Mijandrušić.

Naš predstavnik na ovom priznatom turniru mlađih uzrasta u Linzu, NK Medulin, natjecanje je otvorio pobjedom. U prvom kolu skupine 3 Istrani su s 2:0 bili bolji od vršnjaka iz Litve iz kluba SFK Rotalis.

Po vrućini po kakvoj se igralo, zadovoljan sam prikazanim, posebno drugim poluvremenom. Siguran sam da će sutra to izgledati još bolje - trener Medulina, Matija Mijandrušić.

U prvo poluvrijeme, u trajanju od 20 minuta, naši su krenuli pomalo uspavano, očito umorni od devetosatnog putovanja od Pule do Linza. No, nakon što su prebrodili uvodni dio, zagospodarili su terenom i pogotkom Davida Mataje polovicom poluvremena poveli s 1:0.

Suparnici iz Litve jedva su prelazili centar, a mlađi pioniri Medulina zahvaljujući prekrasnom voleju Saše Uroševića u drugom dijelu su potvrdili pobjedu. Inače, Urošević je najmlađi član ove momčadi - rođen je tek 1999. godine, dakle dvije je godine mlađi od većine igrača na turniru.

Svečano otvaranje

U ponedjeljak navečer na glavnom trgu Linza, Hauptplatzu, upriličeno je svečano otvaranje turnira. Sve momčadi sudionice stigle su na trg u povorci koja je krenula s Urfahrmarkta. Tamo su predstavljene zemlje iz kojih su došli i nakon kratkog zabavnog programa imali su se priliku međusobno upoznati i stvoriti neka nova prijateljstva. Inače, turnir obuhvaća tri uzrasne kategorije. Osim U-13 u kojem nastupa naš Medulin u konkurenciji 32 kluba, tu su još i selekcije U-11, U-15, ali i cure do 13 godina.

Taj pogodak je praktički bio treći jer je ranije poništen pogodak Davida Mihajlovića iz slobodnog udarca zato što sudac nije jasno označio da se radi o indirektnom, a ne o običnom slobodnom udarcu.

Preostale dvije utakmice skupine na rasporedu su u srijedu. U 12.20 sati Medulin igra protiv ciparskog kluba Calciomania, koji je danas također ubilježio pobjedu (4:0) protiv domaćina Blau Weiss Linza. Dva i pol sata kasnije na rasporedu je i utakmica protiv spomenutog domaćina. Daljnje nastupe izborit će dvije prvoplasirane momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!